NaslovnicaVijestiTotti: "Nemojte ovo reći Cristianu, ali..."

Totti: “Nemojte ovo reći Cristianu, ali…”

Legenda Rome i bivši reprezentativac Italije Francesco Totti, izjavio je kako se nogomet mnogo promijenio od njegove ere, te je rekao nešto što se neće svidjeti Cristianu Ronaldu.

“Iskreno, mnogo mi se više sviđao onaj nogomet od ranije. Ovo danas je suludo. Nogomet se mnogo promijenio od vremena kada sam bio na vrhuncu do danas. Meni se više sviđa ona romantična igra od prije, sada je sve samo posao”, rekao je Totti kao specijalni gost na jednoj međunarodnoj konferenciji o sportu u Dubaiju.

“Danas imate igrače poput Ronalda ili Neymara, koji su sinonimi za skupo, za novac. Previše je platiti 250 milijuna eura za jednog igrača. To se graniči sa ludilom”, dodao je Totti i naglasio da ga jedan nogometaš, ipak, podseća na ona romantična vremena.

[su_bet365_100_bonus]

“Ali, uprkos svemu, Messi je i dalje broj jedan. Samo, nemojte da kažete Cristianu”, rekao je Totti sa osmijehom na licu.

Totti se pridružio Rominoj omladinskoj školi 1989. godine. Prvi nastup za seniorski tim upisao je 28. maja 1993. u utakmici protiv Brescie, a svoj prvi pogodak postigao je 24. septembra 1994. protiv Foggie. U sezoni 1998./99. imenovan je za najboljeg mladog igrača Serie A.

Transfer glasine: Propao transfer Griezmanna, Di Maria se vraća u Španiju, PSG dovodi igrača Uniteda

Razlog zbog kojeg se Virgil van Dijk pridružio Liverpoolu, a ne Manchester Cityju

Ubrzo postaje jedan od ključnih igrača Rome, te 2001. sa njom osvaja Seriju A i Superkup Italije. 2000. i 2001. je proglašen najboljim italijanskim nogometašem. Postigavši 107. gol za Romu u prosincu 2004, postao je njen najbolji strijelac svih vremena.

Za Romu je odigrao ukupno 785 utakmicu u svim natjecanjima, postigao 307 golova, te zabilježio 126 asistencija.

Sa Italijom je igrao na Evropskom prvenstvu 2000. i Evropskom prvenstvu 2004, te na Svjetskom prvenstvu 2002. i Svjetskom prvenstvu 2006, na kojem je osvojio naslov svjetskog prvaka, nakon čega se oprostio od reprezentacije.

Na kraju sezone 2016/17 oprašta se od nogometa ostavivši iza sebe veliku karijeru.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!