NaslovnicaVijestiHit prijelaznog roka: Transfer igrača plaćen bitcoinom!

Hit prijelaznog roka: Transfer igrača plaćen bitcoinom!

Zaboravite Coutinha, Van Dijka, Alexisa… Po prvi put u povijesti nogometa dogodilo se da je transfer igrača plaćen bitcoinom!

Kako se prelazni rok bliži kraju tako veliki europski timovi daju desetine, pa i stotine milijuna eura na pojačanja. Barcelona je dala bogatstvo za Coutinha, Liverpool za Van Dijka, Manchester City za Laportea…

Ali, jedan transfer je privukao posebnu pažnju, iako se ne radi se o velikoj zvijezdi ni o astronomskoj ponudi. Turski amaterski klub Harunustaspor je postao poznat.

[su_million_pound]

Mladog nogometaša Omera Faruka Kiroglua (22) su platili u bitcoinima. Doveli su ga za 0.0524 bitcoina (440 eura), plus 2500 turskih lira (532 eura), što je ukupno 972 eura.

“Uradili smo ovo da bi ljudi čuli za nas. Ponosni smo što smo postali prvi amaterski klub koji je ovo uspiješno učinio i o kojem se priča”, rekao je predsjednik kluba Haldun Šehit.

Oduševljenje nije krio ni sam igrač. “Prvi sam čovjek koji je ovako nešto uradio, volim inovacije”, zaključio je Faruk.

TRANSFER GLASINE: Giroud, Luiz, Hazard, Llorente, Badiashile

Siječanj 2018: Svi završeni transferi u zimskom prijelaznom roku do danas u Premier ligi

Bitcoin je decentralizirana, distribuirana, anonimna platna mreža, a ujedno i virtualna valuta koju ta platna mreža koristi. Bitcoin platna mreža funkcionira pomoću kompleksnog algoritma.

Transakcije u mreži Bitcoin (s velikim B) se bilježe u javnoj knjizi (popisu transakcija) koristeći vlastitu valutu, koja se također zove bitcoin (ali s malim slovom “b”). Plaćanja se provode na principu peer-to-peer mreže, bez središnje institucije ili jednog administratora.

[su_no1forfootball]

Novi bitcoini dodjeljuju se kao nagrada za obradu transakcija korisnicima koji nude svoju računalnu snagu za provjeru i spremanje uplata u javnoj knjizi. Ovi pojedinci ili tvrtke uključuju se u aktivnosti održavanja Bitcoin mreže (tzv. “rudarenje”) u zamjenu za transakcijske pristojbe i novonastale bitcoine.

Osim rudarenjem, bitcoini se mogu kupiti novcem (u kunama, eurima, dolarima ili bilo kojoj drugoj valuti) ili se dobivaju u zamjenu za proizvode i usluge.

Korisnici mogu slati i primati bitcoine elektroničkim putem za neznatnu naknadu pomoću računalnih programa (tzv. “novčanika”), koji se mogu nalaziti na osobnom računalu, mobilnom uređaju ili na internetu kao web aplikacija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!