NaslovnicaVijestiNevjerovatna vijest nam dolazi iz Turske: Turski klub dva sata prije isteka...

Nevjerovatna vijest nam dolazi iz Turske: Turski klub dva sata prije isteka transfer roka napravio presedan u nogometnoj historiji!

Zadnjeg dana transfer roka, Elazigspor, turski drugoligaš, napravio je presedan u svijetu nogometa jer je zamijenio postojeći igrački kadar sa potpuno novim, svega dva sata prije isteka roka za registraciju novih nogometaša!

Ekip iz druge Turske lige Elazigspor dokazala je da je sve moguće u nogometu, čak i na nogometnom tržištu. Zbog financijskih poteškoća i suspenzije turskog nogometnog saveza, klub nije bio u mogućnosti registrirati nove igrače, ali je posljednjeg dana transfer roka uspio postići dogovor s Turskim nogometnim savezom koji je obustavio suspenziju. Predstavnici kluba su se s jedne strane dogovorili sa savezom, a s druge s cijelim pukom nogometaša i konačno uspjeli registrirati čak 22 igrača u dva sata!

Transfer glasine: Real pripremio ponudu koju PSG neće moći odbiti, Courtois ne želi Neymara u ekipi, Bayern na ljeto troši ogroman novac

“Razgovarali smo istovremeno s savezom i sa igračima koje smo željeli dovesti. Kada je savez obustavio suspenziju, uspjeli smo kontaktirati sve igrače i u roku od dva sata zaključiti ćemo sve transfere”, rekao je predsjednik kluba Selcuk Ozturk.

Među dvadeset dva novopridošlica su uglavnom turski nogometaši, a među njima je i  čuveni branič Serge Akakpe, koji je prije nekoliko godina branio boje ekipe Celja te je vrlo popularan u toj zemlji.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!