NaslovnicaVijestiU Londonu se pravi strašna ekipa: Zbog čega su De Ligt i...

U Londonu se pravi strašna ekipa: Zbog čega su De Ligt i De Jong najbliže prelasku u Arsenal?

Ekipe Arsenala nije bio među kandidatima za kupovinu dvije mlade zvijezde Ajaxa Matthias de Ligte i Frenkie de Jong, ali ipak u Londonu se sprema ponuda koja bi mogla šokirati čelne ljude nizozemskog diva.

Arsenal se sprema na velike strukturne promjene budući da klub napušta vođa skauting službe Sven Mislintat a klub i aktivno traži tehničkog direktora čiji će glavni zadatak biti sastav igračkog kadra koji će se u budućnosti boriti za titule kako u Evropi tako i u Engleskoj.

OGLASIO SE IBRA: Evo što je Ibrahimović rekao o sukobu između Mourinha i Pogbe!

Engleski Mirror tvrdi da Arsenal na tu poziciju želi dovesti njihovog bivšeg igrača Marka Overmarsa, koji je u Ajaxu već sedam godina kao tehnički direktor i važan je dio kluba u vrijeme kada se Ajax polako i pouzdano vraća na stare staze slave.

Overmars je odobrio niz važnih kadrovskih poteza koji Ajax ponovno čine sudionikom knock out faze Lige prvaka, a sa Arsenal je nastavio održavati svoja prijateljstva nakon završetka svoje epizode u Londonu, koja su mu, prema Mirroru, otvorila vrata jedne od najprestižnijih uloga u engleskom i europskom nogometu.

Overmars bi tako od ljeta trebao biti na toj poziciji a sa njim u paketu bi trebali stići dva najtalentovanija nogometaša u Evropi u ovom trenutku, De Ligt i De Jong.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!