NaslovnicaVijestiU olupinama aviona pronađeno tijelo Emiliana Sale?!

U olupinama aviona pronađeno tijelo Emiliana Sale?!

Nakon što je pronađena olupina aviona Emiliana Sale, pojavile su se informacije kako je u olupinama pronađeno tijelo argentinskog nogometaša.

U privatnom avionu Piper Malibu PA-46, kojim je upravljao 60-godišnji pilot Dave Ibbotson bili su samo on i Sala, na putu iz Nantesa za Cardiff. Osim što su na francuskoj obali ranije pronađene presvlake koje su vjerovatno pripadale avionu, nije bilo nikakvih konkretnih rezultata potrage, koja je službeno prekinuta 24. januara.

U nedjelju je pokrenuta nova, podvodna pretraga koja je odmah urodila plodom i na dnu kanala La Manche pronađena je olupina aviona.

U ponedjeljak su spasilačke ekipe počele sa izvačenjem olupine aviona, a pojavila se vijest da je u njoj vidljivo jedno tijelo.

Odjeljenje za avionske nesreće oglasilo se saopštenjem:

“Vozilo na daljinsko upravljanje nastavilo je pretragu i tokom noći, ali sem onoga što je prvobitno pronađeno, drugi dijelovi olupine nisu locirani. Nažalost, video snimci pokazuju da se u olupini nalazi jedno tijelo. Razmatramo sljedeće korake i u kontaktu smo sa porodicama nestalih i policijom”. Više detalja biće poznato uskoro.

Vijest o pronalasku olupine aviona Piper Malibu, koji je 21. januara nestao iznad La Manchea na putu iz Nantesa za Cardiff prenio je David Mearns, stručnjak za istragu Odeljenja za avionske nesreće koji predvodi potragu.

Emilijano Sala je u zimskom prijelaznom roku za 17 miliona eura prešao u Cardiff, ali se vratio u Nantes kako bi se oprostio od bivših suigrača.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!