NaslovnicaVijestiUpoznajte jedini tim u Europi koji jednako plaća svoje muške i ženske...

Upoznajte jedini tim u Europi koji jednako plaća svoje muške i ženske timove

Lewes FC jedina je momčad u Europi koja jedna plaća svoju mušku i žensku ekipu.

Upoznajte jedini tim

100 godina nakon što je FA zabranio ženama da igraju nogomet na otoku davne 1921. godine, ekipa iz istočnog Sussexa predvodi u borbi za ravnopravnost spolova u nogometu.

Muška ekipa igra u Premier diviziji Isthmian lige, sedmog ranga engleskog nogometa – dok njihova ženska momčad igra u FA ženskom prvenstvo, sa Liverpoolom i Leicesterom.

Klub, na manje od deset minuta vožnje od Brightona iz Premier lige, ima šestocifreni budžet za obje momčadi.

Potez bez presedana poduzeli su 2017. godine, jer smatraju da to nije samo pošteno, već ima apsolutni poslovni smisao.

“Bilo je sigurno nekih klevetnika koji su rekli da to neće uspjeti”, rekla je glavna menadžerica kluba Maggie Murphy za The Sportsman.

“Mislim da je bilo ljudi koji su se zabrinuli da uvođenjem jednakosti oduzimate nešto muškoj momčadi. Ono što je bilo presudno je da je muška momčad promovirana u sezoni u kojoj smo uveli jednakost.”

“Trebale su gotovo četiri godine da se dokaže da to nije trik i da je to zapravo način života; nogometni klub može djelovati i funkcionirati [na ovaj način], a nije površan.”

“Također mislim da se velika stvar ne bi dogodila da nismo imali takav položaj sa ženskim timom. Sada generiramo izvore prihoda koji klubu jednostavno nisu bili dostupni, ako je to bio samo vrlo tradicionalan ne-ligaški muški nogomet klub.”

“Znali smo da stvaramo promjene, znali smo da dolazi do promjene kulture i znali smo da stvari idu na bolje i da radimo ispravno.”

Bivša engleska internacionalka Claire Rafferty radi za Lewisa u izvršnom redateljskom svojstvu i sudjelovala je u kratkom filmu sa sponzorima Lyleom i Scottom u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!