NaslovnicaVijestiUSKORO ĆEMO GLEDATI NEŠTO PUNO BOLJE OD LIGE PRVAKA: Gerard Pique stvara...

USKORO ĆEMO GLEDATI NEŠTO PUNO BOLJE OD LIGE PRVAKA: Gerard Pique stvara novo natjecanje – ovo će u skorijoj budućnosti mijenjati Ligu prvaka!

Barcelonin Gerard Pique je imao blistavu karijeru do sada. Ući će u povijest kao jedan od najuspješnijih španjolskih braniča svih vremena, osvojivši i Svjetsko i Europsko prvenstvo.

USKORO ĆEMO GLEDATI

Na klupskoj razini je osvojio 21 veliki trofej, uključujući Premier ligu, La Ligu i Ligu prvaka.

Ali sada ima 32 godine, Pique počinje planirati život nakon nogometa i prema najnovijim izvješćima mogao bi ozbiljno utjecati na europski nogomet.

Prema AS-u, zvijezda Barcelone planira pokrenuti novo europsko klupsko natjecanje u ne tako previše ‘dalekoj budućnosti’ sličnog formata kao teniski turnir u Davis Kupu.

Njegov je koncept okupiti prvake najvećih liga na kontinenetu, zajedno sa ostalim velkim europskim momčadima i staviti ih u jedan ekskluzivni turnir.

Zvuči jako poput Lige prvaka zar ne? Pa, postoje brojne velike razlike.

Ako slijedi isti format kao i Davisov kup, 18 timova će biti podijeljeno u šest grupa po tri, kako bi odigrali format mini lige.

AZ Alkmaar – Manchester United: Najava drugog kola Europske lige!

Timovi koji završe na vrhu, kao i dva najbolja drugoplasirana tima, proći će u nokaut fazu. Ovdje neće biti dvije utakmice, samo po jedna odigrana na neutralnom stadionu.

Doista zanimljivo. Čini se da je Pique upravo imao dosta nedavnog neuspjhea u Barceloni u Ligi prvaka, a sada želi stvoriti novo natjecanje koje će je zamijeniti.

Pa, možda ne bismo trebali tako brzo odbaciti tu ideju. Uostalom, Pique je vrlo inteligentan čovjek.

Ima IQ veći od 140, što ga prema određenim kvalifikacijama čini genijem.

Branič je prije nekoliko godina studirao i ima poslovnu diplomu sa Sveučilišta Harvard te je već preuzeo organizaciju Davis kupa i njegov je novi format dobro prošao.

No, hoće li uspjeti u nogometu? Uskoro bismo to mogli saznati, jer se Pique već sastao sa predstavnicima španjolskog nogometnog saveza kako bi se raspitao o održivosti njegovog projekta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!