NaslovnicaVijestiVeliko priznanje za Didiera Drogbu: Predsjednička nagrada UEFA za izuzetan doprinos nogometu

Veliko priznanje za Didiera Drogbu: Predsjednička nagrada UEFA za izuzetan doprinos nogometu

Bivšem asu Chelseaja i reprezentacije Obale Bjelokosti, Didieru Drogbi, biće uručena nagrada za izuzetan doprinos nogometu, od strane predsjednika UEFA Aleksandera Čeferina.

Europska nogometna federacija (UEFA) u utorak je objavila da će nagradu predsjednika ove godine dobiti bivši nogometaš engleskog Chelseaja i reprezentacije Obale Bjelokosti Didier Drogba.

U saopćenju iz UEFA-e navedeno je kako će 42-godišnjem Drogbi, koji je prije dvije godine završio profesionalnu karijeru, biti dodijeljena UEFA-ina predsjednička nagrada za izuzetan doprinos nogometa.

Drogbi će nagrada biti uručena 1. listopada na svečanosti povodom izvlačenja grupa UEFA-ine Lige prvaka.

“Didier je heroj za milione ljubitelja nogometa zbog svojih postignuća tokom blistave igračke karijere. On je vođa – pionir. Pamtit ću ga kao igrača po vještini, snazi i inteligenciji, ali prije svega po nezasitnom apetitu za uspjehom, ali i njegovoj želji da pomogne drugima van terena”, poručio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Drogba je u vrlo bogatoj karijeri nastupao za Le Mans, Guingamp, Olympique Marsilya, Chelsea, Shangay Shenhua, Galatasaray i Montreal Impact. Od nogometa se oprostio u dresu američkog Phoenix Risinga. 12 godina je nosio i nacionalni dres.

Nagradu predsjednika UEFA-e prošle godine je dobio Erica Cantona, a prije toga Francesco Totti i David Beckham.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!