NaslovnicaVijestiVratar Ajaxa Andre Onana senzacionalno otrkiva: Klub ga nije želio potpisati zbog...

Vratar Ajaxa Andre Onana senzacionalno otrkiva: Klub ga nije želio potpisati zbog njegove boje kože!

Vratar Ajaxa Andre Onana tvrdi da je klub izabrao da ga ne potpisuje zbog njegove boje kože.

Vratar Ajaxa

Kamerunac, koji je bio jedan od nominiranih vratara za Yacine trofej na ceremoniji Ballon d’Ora 2019., trebao je napraviti veliki transfer iz Nizozemske, ali transfer još nije realizovan.

[SRETNI PETAK] Otvori račun i uzmi 100€ bonusa dobrodošlice

Odmah iskoristi ekskluzivnu promociju koja vrijedi samo u petak do 23:59, otvori račun za klađenje i uzmi 100€ besplatnog bonusa dobrodošlice!

Onana vjeruje da to ima veze s njegovom bojom kože, čak tvrdi da ga je nakon finala Europske lige u 2017. godini jedan tim odbio jer su mu smatrali da potpisivanje neće proći dobro kod navijača.

“Usput sam primijetio: nije lako vrataru sa ‘crnom bojom kože’ krenuti dalje”, rekao je Onana nizozemskom listu Het Parool.

“U mojoj prvoj godini u Ajaxu stigli smo do finala Europske lige.”

“Nakon tog finala moj agent razgovarao je sa zainteresiranim klubom, ali taj klub je odlučio da me ne potpiše jer će golman ‘crne boje kože’ teško proći kod navijača.”

“Tako da nije, jer nisu mislili da sam dovoljno dobar. Smatrao sam to komplimentom.”

Onana je započeo u Samuel Eto’ovoj fondaciji prije nego što se pridružio čuvenoj Barceloninoj akademiji i proveo pet godina tamo dok Ajax nije zvao.

Redovito doživljava rasizam na terenu, ali kaže da nikada neće izaći s terena jer smatra da je pogrešan način reagiranja.

Onana je dodao: “Rasizam je prisutan. Moram se suočiti s njim gotovo u svakoj gostujućoj utakmici, ali ne govorim o tome.”

“Ponosan sam što sam crnac. Ako me doživljavate kao majmuna, u redu. Ne vidim nikakvu razliku između bijele i crne i ne razlikujem ih. Ako to učinite, to je vaš problem.”

“U Europi sam već 12 godina. Živim i radim s ljudima iz svih zemalja svijeta, u svakoj zamislivoj boji.”

“Prije svake utakmice na stadionima zvuči: ‘Ne rasizmu’, ali rasizam nije samo u nogometu, već je svugdje.”

“Rasizam je bio ovdje davno prije nego što sam se rodio, a sutra neće iznenada nestati. Jednog dana prestat će. Samo treba vremena i ne možeš ga prisiliti.”

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!