NaslovnicaVijestiXavijeva gesta prilikom odlaska iz Barcelone otkriva kakav je čovjek

Xavijeva gesta prilikom odlaska iz Barcelone otkriva kakav je čovjek

Xavi Hernandez će na kraju ove sezone napustiti klupu Barcelone, što je bilo veliko iznenađenje i konačni zaokret u pregovorima dviju strana. Iako je Barcelona prije gotovo tri tjedna najavila nastavak suradnje s Xavijem, prije nekoliko dana predsjednik Joan Laporta obavijestio je Španjolca o smjeni.

Novi trener Barcelone bit će Hansi Flick, a na odlasku iz katalonskog kluba Xavi je napravio gospodski potez. Prema pisanju AS-a, španjolski stručnjak odrekao se 12 milijuna eura kako bi njegovi pomoćnici dobili otpremnine.

“Xavi će danas sa svojim agentom Fernandom Solanasom doći u klub kako bi raskinuo ugovor koji ga je s Barcelonom vezao do 30. lipnja 2025. godine. Tom prilikom će reći da se odriče cjelokupnog iznosa na koji ima pravo prema ugovoru u slučaju da dobije otkaz, a to je oko 12 milijuna eura”, izvještava AS.

Xavi je tim potezom oduševio navijače Barcelone, ali i onim što je postavio kao uvjet da se odrekne bogatstva koje mu pripada. To je da osmorica njegovih pomoćnika, koji su kao njegov stručni stožer također dobili otkaz, primaju plaće koje bi primali do isteka ugovora, što za sve njih ukupno iznosi oko tri milijuna eura.

Inače, Xavi je Barcelonu preuzeo 6. listopada 2021. godine, a klub s Camp Noua vodio je na preko 140 utakmica. Upisao je 89 pobjeda, 23 remija i 29 poraza, a prošle je sezone osvojio La Ligu i domaći Superkup, dok je ovu završio na drugom mjestu te ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!