NaslovnicaVijestiYorke: Giggs bi trebao zamijeniti Van Gaala!

Yorke: Giggs bi trebao zamijeniti Van Gaala!

Bivši napadač Manchester Uniteda Dwight Yorke mišljenja je da bi Ryan Giggs trebao zamijeniti Louisa van Gaala, ali tek na kraju sljedeće sezone.

Giggs bi trebao zamijeniti Van Gaala

Yorke je igrao zajedno sa Giggsom na Old Traffordu i dobro poznaje trenutnog pomoćnika trenera, jer je proveo sa njim četiri godine u klubu između 1998. i 2002. godine.

Velšanin već drugu sezonu obavlja funkciju Van Gaalovog pomoćnika, otkako je Nizozemac stigao u klub prije dvije godine. On je čak i vodio tim u četiri utakmice u sezoni 2013/14, tek nakon što je Moyes dobio otkaz, a mnogi vjeruju da je 42-godišnjak konačno spreman za preuzimanje tima.

Van Gaalova budućnost je za sada nepoznata, a u posljednje vrijeme je bilo mnogo špekulacija oko Mourinhovog dolaska u United, ali Yorke smatra da bi Giggs bio idealan izbor, ali za godinu dana.

“Mislim da imamo vrlo iskusnog trenera trenutno. Svi znamo da ima još godinu dana do isteka ugovora. Ukoliko napusti klub nakon što mu istekne ugovor, onda bi moj izbor za njegovog nasljednika bio sigurno Ryan Giggs. On ima nogometno znanje i stekao bi poštovanje svih.”

“Pored toga, također već tri godine radi kao pomoćnik. Osjećam da je pravo vrijeme za njega čim Van Gaalov ugovor istekne.”

Nizozemac ima ugovor do kraja sljedeće sezone, ali izgleda da bi već ovog ljeta mogao napustiti klub ukoliko se njegov tim ne kvalifikuje u Ligu prvaka.

“Crveni vragovi” se trenutno nalaze na petom mjestu, četiri boda udaljen od top četiri nakon velikog poraza rezultatom 3-0 na gostovanju kod Tottenham Hotspura ovog vikenda, što je bio njihov prvi poraz na White Hart Laneu još od 2001. godine.

Giggs bi zasigurno imao veliku podršku ukoliko dobije priliku preuzeti klupu jednog od najvećih engleskih klubova svih vremena.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Nenad Bjelica dobio otkaz u Union Berlinu

0
NENAD BJELICA je danas dobio otkaz u Union Berlinu, kako je objavio njemački prvoligaš na svojim službenim stranicama. Hrvatski stručnjak je smijenjen zbog niza...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!