NaslovnicaVijestiZa reprezentaciju igrao 11 godina, a uopće nije imao pravo nastupati

Za reprezentaciju igrao 11 godina, a uopće nije imao pravo nastupati

Emilio Nsue, nogometaš koji je igrao za afričku reprezentaciju Ekvatorijalne Gvineje od 2013. do 2024. godine, odigrao je 43 utakmice i postigao 22 gola tijekom tog razdoblja. Ove je godine bio najbolji strijelac Afričkog kupa s pet golova, ali sada je otkriveno da nije imao pravo nastupati za svoju reprezentaciju.

FIFA je iznijela svoju presudu u kojoj je objasnila razloge zbog kojih je njezina disciplinska komisija prošlog mjeseca poništila dvije pobjede Ekvatorijalnoj Gvineji u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. To su utakmice protiv Namibije i Liberije odigrane u studenom 2023., a Nsue je postigao golove na oba susreta.

Nsue nije imao pravo sudjelovati na tim utakmicama, kao ni na ostalim unatrag 11 godina, jer je nastupao u službenim utakmicama za španjolsku reprezentaciju do 21 godine, a prije toga nije imao putovnicu Ekvatorijalne Gvineje. Prije 11 godina, ta je zemlja zatražila od španjolskih vlasti, ali ne i od FIFA-e, da pomiluje Nsuea kako bi mogao zaigrati za afričku reprezentaciju.

Zatim je Nsue bio pozvan u reprezentaciju Ekvatorijalne Gvineje za službene utakmice, ali bez odobrenja FIFA-e. U prosincu 2013., FIFA je odbila Nsueov zahtjev za promjenom reprezentacije, no on je nastavio igrati za Ekvatorijalnu Gvineju, iako je bio svjestan da nema pravo na to. FIFA je kontaktirala Nsuea, no on nije pružio tražene odgovore.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!