ZANIMLJIV PODATAK: Pepe Reina još uvijek drži zanimljiv rekord u Premier ligi

Bivši vratar Liverpoola a sada član Milana, igrao je u Engleskoj između 2005. i 2013. godine. Pepe Reina postao je ljubimac i jedna od legendi kluba sa Anfielda a pored toga on također ima najbolji postotak utakmica bez primljenog gola u povijesti Premier lige.

Pepe Reina ostavio je sve golmane Premier lige iza sebe na ovoj ljestvici. Bivši Liverpoolov vratar je prvi u povijesti lige s najvećim postotkom utakmica u kojima je sačuvao mrežu nataknutom.

U engleskom časopisu FourFourTwo, su izračunali postotak svih golmana koji su u Premier ligi nastupili u minimalno 50 utakmica od 1992. a da su pri tome sačuvali svoju mrežu netaknutom.

>> MOURINHO PONOVO KUPUJE U ARSENALU: Nakon Sancheza, ovo bi bio još jedan promašen transfer!

Danas, 36-godišnji Španjolac je u osam godina u Engleskoj prikupio 285 ligaških nastupa u Liverpoolu, a u 47,02% utakmica je sačuvao svoju mrežu. Iza sebe je ostavio divove kao što su Peter Cech (45,68) i Edwin van der Sar (42,17), a među prvih pet su se uvrstili ilegendarni Peter Schmeichel (41,29) i bivši engleski reprezentativac David Seaman 40,70).

Među trenutno aktivinim vratarima, David De Gea (39%) se također uz Cecha našao među deset najboljih, a za mnoge je vratar Manchester Uniteda trenutno najbolji vratar u Premier ligi bez obzira što nastupa za United u iznimno lošem i neuspješnom periodu za klub.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.