NaslovnicaVijestiŽdrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. održava se u nedelju. Evo koga...

Ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. održava se u nedelju. Evo koga Hrvatska ne može dobiti!

U nedelju 9. listopada u Festhalle exhibition centru u Frankfurtu točno u 12.00 će se održati ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo u nogometu koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj.

Hrvatska će biti jedan od nositelja u ovom ždrijebu, a igrat će u jednoj od skupina sa pet reprezentacija zbog sudjelovanja u Final Fouru Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

BONUS KREDITI DOBRODOŠLICE

Bet365 je najveća i po naše mišljenju najbolja svjetska kladionica kod koje svaki ozbiljan kladioničar treba imati račun.

Otvori račun i uzmi besplatne kredite dobrodošlice!

U ovim kvalifikacijama će učestvovati 53 reprezentacije koje će juriti 23 mjesta za Europsko prvenstvo. Njemačka se kao organizator turnira automatski kvalificirala i stoga ne sudjeluje u ždrijebu. Rusija zbog suspenzije neće igrati na ovom natjecanju.

Za direktan plasman na Europsko prvenstvo bit će dovoljno osvojiti jedno od prva dva mjesta. Reprezentacije će biti podijeljene u deset kvalifikacijskih skupina (7 skupina po pet momčadi i 3 skupine sa po šest). Deset pobjednika skupina i deset drugoplasiranih će izvravno ići na natjecanje, dok će tri preostala mjesta popuniti timovi koji se kvalificiraju kroz doigravanja u ožujku 2024. godine.

Utakmice u skupinama se igraju od ožujka do studenog 2023. godine. Četiri finalista Lige nacija (Hrvatksa, Italija, Nizozemska i Španjolska) izvlače se u skupinama od po pet momčadi kako bi mogli sudjelovati u završnom turniru Lige nacija u lipnju 2023. godine.

Tko neće moći u istu skupinu? Pet zemalja neće moći igrati jedna protiv druge u istoj skupini, a to su Armenija/Azerbejdžan, Bjelorusija/Ukrajina, Gibraltar/Španjolska, Kosovo/Srbija, Kosovo/Bosna i Hercegovina.

Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini i iz tog razloga ne može biti u istoj grupi sa Španjolskom, Italijom, Nizozemskom, Portugalom, Belgijom, Danskom, Švicarskom, Poljskom i Mađarskom.

JAKOSNE SKUPINE

1. HRVATSKA, Italija, Španjolska, Portugal, Nizozemska, Belgija, Danska, Poljska, Mađarska, Švicarska
2. Francuska, Engleska, Srbija, Austrija, Škotska, Finska, BiH, Češka, Wales, Izrael
3. Švedska, Ukrajina, Norveška, Irska, Slovenija, Island, Rumunjska, Crna Gora, Armenija, Albanija
4. Turska, Grčka, Bugarska, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kazahstan, Luksemburg, Azerbajdžan, Kosovo, Farski Otoci
5. Slovačka, Sjeverna Irska, Cipar, Estonija, Latvija, Litva, Bjelorusija, Moldavija, Malta, Gibraltar
6. Andora, San Marino, Lihtenštajn

UZMI BONUS!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!