NaslovnicaVijestiZidane objasnio šta se desilo sa Ronaldom, Casemiro komentirao suđenje

Zidane objasnio šta se desilo sa Ronaldom, Casemiro komentirao suđenje

Barcelona i Real Madrid podijelili su bodove u El Clasicu na Camp Nou (2:2), a poslije utakmice Zinedine Zidane objasnio je kakva je situacija sa ozljedom Cristiana Ronalda, koji je morao da bude zamijenjen na poluvremenu.

Spektakularno je počelo – Barcelona je već poslije deset minuta igre povela, preko Luisa Suareza. Odličan napad Barce, Sergi Roberto je poslao predivnu loptu do Urugvajca, a ovaj iz prve zatresao mrežu.

Ali, četiri minuta kasnije, već je bilo 1:1. Fenomenalna akcija Reala, Benzema glavom spušta za Ronalda, a Portugalac donosi izjednačenje.

Bilo je i u ovom El Clasicu, kao i skoro svakom do sada, i guranja, čupanja, štipanja i udaranja… Sergio Ramos i Luis Suarez su dobili žute kartone zbog udaranja i svađanja, onda i Messi, ali je najgore prošao Sergi Roberto.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

U nadoknadi vremena je udario po licu Marcela i dobio direktan crveni karton. Potpuno opravdano, ali su se igrači Barcelone bunili što sudac nije isto postupio kada je Gareth Bale udario Umtitija, doduše nogom i u duelu, ali čini se sa namjerom.

Ipak, nisu klonuli domaći, već su u nastavku zaigrali još hrabrije, a Cristiano Ronaldo je ostao na klupi zbog ozljede, dok je Leo Messi još jednom pokazao zašto neki misle da nije sa ove planete.

>> Prve riječi Arsenea Wengera na oproštaju oduševile sve!

>> Cristiano Ronaldo i Anderson poslali emotivne poruke za Sir Alex Fergusona: Evo što su bivši igrači Manchester Uniteda imali reći najboljem treneru svih vremena

Primio je dobru loptu od Suareza, nanizao dvojicu protivničkih igrača, a onda lijepim i preciznim udarcem smjestio loptu u gol.

Meč je obilježio i Andres Iniesta, koji je igrao posljednji El Clasico u karijeri. Iniesta je igrao do 58. minuta, kada je ovacijama ispraćen iz igre.

Gareth Bale se istakao u nastavku, pošto je pogodio za 2:2, na asistenciju Marca Asensija, čime je postavio konačan rezultat.

“Trenutno nije dobro, ali mislim da se radi o manjoj ozljedi. Sutra ćemo vidjeti koliko je ozbiljno, ali on je rekao da nije ništa strašno”, rekao je Zinedine Zidane, trener Real Madrida, komentirajući ozljedu zbog koje je Portugalac morao da napusti igru.

Casemiro je imao zamjerki na suđenje, ali kaže kako ne može kriviti sudiju za rezultat, “iako je mogao dosuditi penal Marcelu”.

“On može napraviti greške kako na štetu jednog, tako i na štetu drugog tima, tako da umjesto suđenja, radije bi trebalo da pričamo o igri, vidjeli smo dva najbolja tima u ligi koja se bore za pobjedu, čestitam Barci na osvajanju La Lige, a mi se okrećemo ka finalu Lige prvaka”, rekao je brazilski defanzivni vezni igrač.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!