NaslovnicaVijestiZidane odgovorio čiji je gol ljepši - njegov volej ili Cristianove makazice

Zidane odgovorio čiji je gol ljepši – njegov volej ili Cristianove makazice

Real Madrid uvjerljivo je slavio u Torinu (3:0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa, a nakon utakmice Zidane je odgovorio čiji je gol ljepši, njegov volej u finalu protiv Bayera 2002. ili Cristianove makazice.

Domaćini su rano doživjeli šok, a ponovno je koban za njih bio Cristiano Ronaldo. U 3. minuti Ronaldo je iz blizine zatresao mrežu nakon dodavanja Isca. U prošlosezonskom finalu Lige prvaka Ronaldo je bio dvostruki strijelac u pobjedi 4:1.

Rano primljeni pogodak ipak nije unio paniku u momčad Juventusa. Talijanski prvak brzo se oporavio i počeo je stvarati prigode. U 7. minuti šut Dybale blokirao je Sergio Ramos, a u 13. je pokušao Bentancur, ali ponovno se ispriječio Ramos. Ipak, najbolju priliku Juve je imao u 23. minuti kada je Higuain pucao sa pet metara, ali Keylor Navas odlično brani.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

No, u završnici prvog poluvremena umalo novi šok za domaćine. U 36. minuti Toni Kroos sa 18 metara pogađa prečku.

U drugom poluvremenu ponovno je Real prvi došao do prigode za pogodak, ali Ronaldo u 51. minuti nije bio precizan. No, iskupio se u 64. minuti kada je škaricama zabio za vodstvo Reala 2-0. Tako je Ronaldo upisao deveti gol u šest susreta protiv Juvea.

Liverpool – Manchester City: Najava četvrtfinala Lige prvaka

Ovo su Salahova dva uvjeta za prelazak u Real Madrid!

Ako je i bilo dvojbe može li se Juve vratiti nakon ovoga, one su brzo razriješene. U 66. minuti Juventus je ostao sa igračem manje nakon što je Dybala zaradio isključenje zbog drugog žutog kartona, a u 72. Marcelo, na dodavanje Ronalda, zabija za 3-0. Nakon toga Ronaldo je još tri puta bio u prilikama da poveća svoj golgeterski učinak, ali nije bio precizan.

Trener Reala Zinedine Zidane bio je impresioniran partijom Cristiana Ronalda, koji je postigao dva gola, i makazice koje će sigurno ući u konkurenciju za gol godine.

“Nije lako dati tri gola Juveu na njihovom terenu. Odigrali smo sjajno, ali i Juve je bio dobar, i stavio nas pod veliki pritisak.”

Naravno da u Juventusu nisu srećni sa rezultatom, ali taj klub će mi uvek biti u srcu. Cristiano je drugačiji. On je drugačiji od svih igrača i uvijek ima želju da uradi nešto nevjerovatno u Ligi prvaka.”

“Njegove makazice su bile fantastične, ali je promašio dve izglednije prilike. Takav je nogomet”, napomenuo je Zidane.

Na pitanje čiji gol je ljepši, njegov u finalu 2002. ili Ronaldov večerašnji, Zidane je odgovorio: “Oh, definitivno moj!”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!