NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba te će uskoro biti uključen u proces odabira novog prvog trenera. Nakon pet godina i jednog osvojenog Scudetta, Stefano Pioli napušta klub, a Rossoneri će morati brzo riješiti to pitanje.

Prema izvještajima talijanskih medija, Zlatan podržava ideju da Mark van Bommel (47) preuzme ulogu trenera Milana. Bivši nizozemski veznjak trenutno vodi belgijski klub Antwerp. Ibrahimović i Van Bommel su nekada bili suigrači u Milanu od siječnja 2011. do lipnja 2022. godine, a navodno je već uspostavljen kontakt u vezi s potencijalnim dolaskom.

Van Bommel je tijekom karijere imao iskustvo kao glavni trener PSV-a i Wolfsburga, dok je kao pomoćnik radio s reprezentacijama Australije i Saudijske Arabije. Igračku karijeru gradio je u klubovima poput Fortuna Sittarda, PSV-a, Barcelone, Bayerna i Milana, a prije 11 godina okončao ju je kao član PSV-a.

Milanova uprava razmatra nekoliko kandidata za mjesto trenera. Prema informacijama iz Gazzette dello Sport, prva dva favorita su Paulo Fonseca i Julen Lopetegui. Fonseca, 51-godišnji Portugalac, trenutno je na čelu Lillea, a u Italiji je prethodno proveo dvije godine kao trener Rome. Lopetegui (57) je ove sezone slobodan nakon razlaza s Wolvesima, a najpoznatiji je po svojim prethodnim angažmanima kao trener Španjolske i Real Madrida.

Kao alternativne opcije spominju se Christophe Galtier, bivši trener PSG-a koji trenutačno vodi katarski Al Duhail, te Marcelo Gallardo, dugogodišnji trener River Platea koji trenutno radi s saudijskim Al Ittihadom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!