NaslovnicaVijestiZVANIČNO: Krađa u stilu Dortmunda! U Borussiju stiže veliki talenat iz Barcelone!

ZVANIČNO: Krađa u stilu Dortmunda! U Borussiju stiže veliki talenat iz Barcelone!

Barcelona će do kraja ovog transfer roka ostati bez jednog od najsjajnih bisera popularne La Masie. Sedamnaestogodišnji Sergio Gomez napušta klub i seli se u Njemačku, tačnije u Dortmundu nakon što su iz Borussije aktivirali klauzulu o otkupu ugovora.

veliki talenat iz Barcelone

U proteklih godinu dana Barcelona će izgubiti i trećeg u nizu igrača, koji se smatrao jednim od onih s najvećim šansama za ulazak u prvi tim Barcelone. Nakon braniča Ericka Garcie, koji je preselio u Manchester City, te napadača Jordi Mboulae koji je prešao u Monaco, Barcelonu će napustiti još jedan 17-godišnja ofenzivni veznjak Sergio Gomez, koji je bio jedan od prvih zvijezda španjolske kadetske reprezentacije na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu do 17 godina.

>> Transfer glasine: City spremio ponudu za igrača Chelseaja, Giroud do kraja januara napušta Arsenal, United ostaje bez Ibrahimovića

Gomez će karijeru kako su izvijestili španjolski mediji i nastaviti u Dortmundu, koji se tako pridružio sve dužem popisu klubova koji “kradu” talente iz poznate La Masie. Dortmund će aktivirati 3 milijuna eura otkupne klauzule, a Gomez će potpisati ugovor na četiri i pol godine sa svojim novim klubom.

[su_bonus]

Gomez bi trebao ove sezone igrati za mladu ekipu u Dortmundu a po završetku sezone će biti prekomandovan u prvu ekipu Dortmunda, što je bio i jedan od uslova koje je postavio svojoj novoj ekipi.

[su_bet365_100_bonus]

Dortmund je u relativno kratkom vremenu uspio pobjediti u još jednom velikom izazovu u regrutiranju talenata od najjačih europskih klubova. Na ljeto je u klub već stigao iznimno talentirani Englez Jadon Sancho koji je čak već debitirao u njemačkom prvenstvu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!