Brat protiv brata na Europskom prvenstvu u Francuskoj

Brat protiv brata na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Arsenal je platio 35 milijuna funti kako bi doveo Granita Xhaka-u u sjeverni London, a veznjak sada ima dvostruko očaravajuće ljeto sa mogućnosti igranja protiv svog brata na Euru 2016.

Brat protiv brata

Topnici su potvrdili potpisivanje Granita u srijedu nakon što su osigurali konačne detalje dogovora da bi 23-godišnjak prešao iz Borussije Monchengladbach, a švicarski reprezentativac će se sada suočiti sa bratom Taulantom u Francuskoj.

Branič Taulant predstavlja Albaniju, koja igra protiv Švicarske u drugoj utakmici Europskog prvenstvo na Stade Bollaert-Delelisu u Lensu 11. lipnja.

Unatoč što su obojica braće, Taulant i Granit rođeni u Baselu, njihovi roditelji su porijeklom iz Albanskog Kosova što im je dalo šansu da igraju za jednu od ove dvije države.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Stariji brat Taulant – koji također igra za švicarski tim, Basel – igrao je za Švicarsku U17, U18, U19, U20 i U21 ekipe, prije nego što se odlučio igrati za Albaniju u 2014. godini, gdje je odigrao deset utakmice, a još uvijek se nije upisao u listu strijelaca.

Granit je, međutim, odlučio da nastavi igrati za Švicarsku nakon što ih je predstavljao na U17, U18, U19 i U21 razini, te napravio 41 nastup za prvu momčad od 2011. godine postigavši šest golova.

Ovaj scenarij nije potpuno nepoznat međunarodnom nogometu, ipak su braća Jerome i Kevin-Prince Boateng igrali u različitim državama na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, za Njemačku i Ganu.

Oznake: