Mark Hughes: Wales može otići na još jedno veliko takmičenje nakon Eura sa ovim igračima

Mark Hughes, trener Stoke Cityja, a nekadašnji selektor Wales-a kojeg je vodio od 1999. godine sve do 2004. kada mu je malo falilo da se plasira na Europsko prvenstvo, no nije uspio, govorio je u intervjuu za BBC o trenutnom stadnju u reprezentaciji Walesa kojeg vodi Chris Coleman.

Wales

Wales će ovog ljeta po prvi put u svojoj istoriji igrati Europsko prvenstvo.

“Sa ovom skupinom igrača, Wales može otići na još jedno veliko takmičenje nakon Eura. Bale? Bale ima sposobnost da promijeni tok igre i on to uradio u više navrata za Wales. On je tu kada je najpotrebniji.”

Wales, pored Balea, ima još zvijezda, a to su Ashley Williams i Aaron Ramsey, a izbornik Chris Coleman će danas potpisati produženje ugovora sa Nogometnim savezom Walesa.

“Od samog početka mogli smo osjetiti da se nešto posebno događa.”, rekao je Hughes za BBC.

Hughes je kao igrač pogodio u baražu za Svjetsko prvenstvo 1986. godine za Wales protiv Škotske, no utakmica je završila 1-1 i tako su se završile nade Walesa oko Svjetskog prvenstva.

Izbornik Škotske, Jock Stain tada je neposredno prije kraja utakmice preminuo od srčanog napadača, što je dosta pogodilo Hughesa.

“Znali smo da je to bila ozbiljna situacija. Nogomet ode u beznačajnost u takvim situacijama.”

“Bili smo razočarani zbog rezultata, ali te noći bilo je važnijih stvari, rezultat nije ostao u prvom planu.

Mark Hughes se prisjetio i 1999. godine kada je imenovan za izbornika Walesa kao zamjena za Bobbyja Goulda, koji je predstavljao svoju zemlju kao igrač.

“Nisam imao iskustva u smislu menadžerstva, ali sam imao puno dobre volje kada sam dobio taj posao, trebao sam vremena, a podrška nije izostajala.”

Walesu je malo falilo da se kvalifikuje na Euro 2004. ali su poraženi u doigravanju od Rusije, a Hughes to vidi kao svoju krivicu.

“Nikada nisam ponovo gledao tu utakmicu. Zar sam trebao? U toj fazi sam bio neiskusan trener. Volio bih da imam ponovo tu priliku, u istim okolnostima.”

[su_betfair_200eura]

Oznake: