Nevjerovatnim golovima Weiss-a i Hamšika, Slovačka vodi protiv Rusije

Nevjerovatnim golovima Weiss-a i Hamšika, Slovačka vodi protiv Rusije. Prvo poluvrijeme na Stade Pierre-Mauroy stadionu je završeno. Možemo reći da je započelo vrlo dosadno, ali je nakon gola kojeg je dao Weiss postalo mnogo zanimljivija utakmica.

Nevjerovatnim golovima

Tekla je deseta minuta susreta kada je Ondrej Duda uputio odličnu loptu koju Marek Hamsik koji nije uspio dovoljno snažno i precizno udariti da bi ugrozio golmana i Igor Akinfeev je pogledm ispratio loptu koja prolazi malo iznad prečke.

U 28. minuti Slovačka je izvela ubacivanje sa strane a zatim je Fedoru Smolovu falilo malo sreće. Nakon što je primio loptu poslao ju je prema golu sa otprilike 20 m, ali je za dlaku promašio lijevu stativu.

Zatim u 32. minuti velika prilika za Weissa koji tu priliku pretvara u gol. Napravio je lijepu solo akciju i svladao golmana preciznim šutem u donji desni kut.

[su_betathome5besplatno]

Napadala je Slovačka i dalje kada su u posljednjim sekundama prvog poluvremena postigli još jedan nevjerovatan pogodak. Marek Hamšik potapa Rusiju. Marek Hamsik se našao u odličnoj poziciji nakon preciznog dodavanja u šestnaesterac. Primio je loptu i poslao ju golmanu iza leđa! Njegov udarac je od stativu ušao u desne rašlje.

Zasad gledamo zanimljivu utakmicu na obje strane. Nadamo se da će nastaviti u istom ritmu i drugo poluvrijeme. Slovaci su bili dominatniji i diktirali su tempo igre, većinom zbog više kretanja i preciznijih dodavanja. Taktika ruske momčadi je postepeno građenje napada, dok su Slovaci poznati po brzim kontranapadima.

Golove iz prvog poluvremena možete pogledati ispod.

Oznake:

Share This