Ovaj video je hit: Antonio Conte protiv Španjolske

Bio je to trans, ali trans sa vrlo pedantnim obrascima. Presing Italije protiv Španjolske – niski napadački ili visoki srednji presing, orijentiran na čovjeka (posebno na Busquetsa) – bio je egzercir nevjerojatnih defanzivnih kretnji kakve ne samo da nismo do sada vidjeli na ovom šampionatu, već ih je jako rijetko uopće vidjeti u reprezentativnom nogometu.

Antonio Conte

Valerij Lobanovski, jedan od očeva presinga i sustava u nogometu, nije uspio u punoj mjeri da sve to prenese na tim Sovjetskog Saveza. Antonio Conte, koji je možda uz Gian Piera Gasperinija najbolji proponent presinga u klupskom talijanskom nogometu u posljednjem desetljeću, to je uspio.

Španjolska nije uspijevala igra iz zadnje linije, što je temelj igre ovog tima i svih ostalih timova slične provenijencije. Na drugoj strani, Španjolska nije uspijevala uzvrati istom mjerom jer je Italija igrala s tri stopera, koji uz još dva wing beka daju pet rješenja za pas u prvoj fazi posjeda. Presing protiv Italije bio je gotovo nemoguć.

Sve ovo, uz vrlo interesantnu ulogu Giaccherinija (koga je Conte doveo u Juventus svojevremeno, a možda će isto sada učiniti iu Chelseaju), koji nije bio ni treći napadač ni treći vezista, naprosto je počistilo Španjolsku. Momčad Vicentea Del Bosquea nije uspio čak ni dominirati ni u broju uspješnih dodavanja, što je nezamislivo za ovaj tim u posljednjih dvadesetak godina.

[su_betathome5besplatno][su_bet365_euro2016_copy][/su_betathome5besplatno]

A kako je Antonio Conte vodio ovaj predivni performans svog tima? Pa i to je, vidjet ćete, bilo vrlo, vrlo upečatljivo…

Oznake:

Share This