Rekordna kazna Fife za Hrvatski nogometni savez

Svjetska nogometna organizacija, FIFA izrekla je do sada najveću kaznu Hrvatskom nogometnom savezu u istoriji.

Hrvatski nogometni savez

FIFA je kaznila Hrvatsku sa 140 tisuća eura i dvije utakmice bez gledatelja zbog rasističkih povika hrvatskih navijača na utakmicama sa Izraelom i Mađarskom koje su igrane u ožuju.

Reprezentacija Hrvatske će, zbog ove, kazne prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrati bez gledatelja, a igraju protiv Turske 5. rujna, dok hrvatskih navijača neće biti ni na gostovanju u Finskoj, 9. listopada.

Nešto ranije, Hrvatski nogometni savez je kažnjen zbog dobro poznatog slučaja – ‘svastika na Poljudu’. Zanimljivo, Hrvatski nogometni savez je u posljednjih pet godina zbog rasizma Fifi i Uefi morao platiti više od 765.000 eura kazne.

Na posljednju kaznu HNS se oglasio priopćenjem na svom sajtu kojeg prenosimo u cjelosti.

“Disciplinska komisija Fife, koja je kao svjetska nogometna organizacija nadležna za međunarodne prijateljske utakmice, donijela je odluku o kažnjavanju Hrvatskog nogometnog saveza sa 150.000 švicarskih franaka te odigravanju sljedeće dvije natjecateljske utakmice bez publike.

Rigorozna kazna je donesena zbog “neprimjerenog ponašanja” dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

Hrvatska bi tako u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine prve dvije domaće utakmice, protiv Turske u rujnu te Islanda u studenom ove godine, trebala igrati bez potpore publike.

Podsjetimo, zbog Uefinih dosadašnjih kazni, Hrvatska je igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016. te će i kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti još jednom utakmicom bez gledatelja.

Hrvatski nogometni savez šokiran je ovakvom odlukom Disciplinske komisije Fife te će nakon dobivenog obrazloženja odluke uložiti žalbu kako bi pokušao zaštiti interese hrvatske reprezentacije i pravih navijača Vatrenih.”

[su_betfair_200eura]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)