Pittsburgh Pirates – NY Mets; 23.05.2015 MLB

DVOBOJ DVOJICE VELIKIH BACAČA

New York Metsi (24-19) su i službeno prepustili prvo mjesto Washingtonu u NL istok diviziji. No, ta prednost Washingtona je tek pola utakmice i vjerujemo da će tu biti svega. Kada bi se sve detaljnije analiziralo, onda bi bilo vrlo jasno da su Washington Nationalsi apsolutni favorit, ali nikako se ne smije izbaciti Metse i možda Atlantu. Metsi su u zadnjih sedam utakmica upisali četiri pobjede, no jučer na početku serije su poraženi od Piratesa.

Nismo dobro krenuli u seriju i to moramo ispraviti. Sutra imamo jako dobru šansu sa Harveyom na moundu i to moramo iskoristiti i pružiti mu run support, posebno zato jer sam siguran da će nam on pružiti priliku za pobjedom – izjasnio se meandžer Metsa Terry Collins i najavio današnji susret.

Piratesi (19-22) su ekipa od koje se očekivalo puno više. Imali su jako slab start u sezonu, njihov najbolji udarač je imao samo .190 udarački prosjek u tom prvom mjesecu, no sada je u daleko boljoj formi. U zadnjih osam utakmica Piratesi su izgubili čak šest puta i tu je zapravo započela nova njihova silazna putanja i ako žele pokušati ugroziti prvoplasirane Cardinalse u svojoj diviziji onda moraju pokazati daleko više.

Washington Nationals v Pittsburgh Pirates

Oni će danas na mound poslati sjajnog veterana A.J. Burnetta (3-1; 1,38 era) koji od samog početka sezone odrađuje fantastičan posao. Nevjerojatna je činjenica da je Burnett u osam dosadašnjih startova svaki put protivnika ostavio na dva ili manje runova, točnije samo je dva puta prepustio dva runa, ostalih šest puta jedan ili manje.

Doista odrađuje odličan posao. Konstantno je fokusiran i detaljno proučava protivnika, tako da kada utakmica krene on točno zna što je njegov posao – objasnio je menadžer Piratesa Clint Hurdle.

Burnett je na PNC stadionu ostvario 1,83 era u ovom dijelu sezone. U zadnje tri sezone baš mu i nije išlo protiv Metsa te je protiv njih upisao 0-3 omjer uz visoki 7,28 era, ali u ovakvoj formi mu teško koja ekipa može parirati.

OTVORITE RAČUN NA BET365 KLADIONICI, NAPRAVITE DEPOZIT, TE GLEDAJTE SVE UTAKMICE MLB-A UŽIVO POTPUNO BESPLATNO!!!

Gosti će danas računati na svog najboljeg bacača Matta Harveya (5-1; 1,98 era) koji je nastavio sa sjajnim nastupima. U zadnjem startu je deklasirao ponajbolju ekipu lige St. Louis Cardinalse ne dopustivši im niti jedan run kroz osam izmjena uz čak devet strikeouta. U gostujućim utakmicama je bio bolji nego na domaćem terenu sa 1,63 era. To je bio njegov drugi start u nizu gdje nije dopustio niti jedan run. Problematična je činjenica da Metsi očajno igraju u napadu kada on baca, te su u zadnja dva njegova starta na semafor stavili samo tri runa.

U zadnjih deset međusobnih utakmica Metsa i Piratesa, bolji su bili Piratesi sa šest pobjeda.

[touchcarousel id=’2′]

Oznake: