NaslovnicaVijestiAgent potvrdio: PSG bi mogao platiti klauzulu za Neymara

Agent potvrdio: PSG bi mogao platiti klauzulu za Neymara

Neymarov agent Wagner Ribeiro izjavio je da Barcelonin igrač ‘voli’ Pariz i vjeruje da bi Paris Saint Germain mogao ponuditi 193 miliona eura, koliko iznosi Neymarova otkupna klauzula.

PSG bi mogao platiti klauzulu za Neymara

L’Equipe prenosi da je Neymar prva želja “Parižana” ovog ljeta. Brazilac ima ugovor još dvije godine, a sam igrač i njegov otac su nedavno izjavili da pregovori oko produženja ugovora neće početi do svibnja / maja.

Pregovori oko produženja ugovora su usporeni zbog sudske istrage o transferu Neymara iz Santosa u Barcelonu 2013. godine, a Neymar je priznao da želi ostati na Camp Nouu još dugi niz godina, no njegov agent tvrdi da bi stvari mogle krenuti u drugom smjeru.

“Ono što mogu potvrditi je da Neymar ima ugovor sa Barcelonom do 2018. godine. Osjeća se dobro u Barceloni, svi ga vole i igra u najboljem timu na svijetu.”

“Nije mala stvar da se nametnuo u tako velikom klubu, ali mogućnost življena u gradu kao što je Pariz i igranja za klub kao što je PSG, to je također san svakog igrača. Vidjet ćemo za dvije godine, kada mu istekne ugovor, što će se desiti.”

Na pitanje novinara da li bi do transfera u Francusku moglo doći i ranije, Ribeiro je dodao: “To bi se moglo desiti ukoliko PSG pokaže veći interes, onda možemo raspravljati o tome. Ugovor također može biti raskinut ukoliko se plati otkupna klauzula. Ona je sad ogromna, 193 miliona eura, ali mislim da to ne bi trebao biti problem za PSG.”

Ribeiro je dodao da ima dobar odnos sa PSG-ovim sportskim direktorom Olivierom Letangom i predsjednikom kluba Nasserom Al-Khelaifijem, ali sačekat će kraj sezone kako bi razgovarao sa njima o mogućem transferu.

L’Equipe navodi da bi PSG mogao ponuditi Neymaru platu od čak 20 miliona eura godišnje kako bi ga ‘natjerao’ na odlazak iz Barce. Također se navodi da bi moguće ostvarenje njegovog sna o osvajanju Zlatne lopte također moglo ići u korist “Parižanima”, jer sve dok je u Barceloni uvijek će biti u drugom planu, iza Lionela Messija.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!