NaslovnicaVijestiAgent priznao: Mahrez bi mogao napustiti Leicester City ovog ljeta

Agent priznao: Mahrez bi mogao napustiti Leicester City ovog ljeta

Agent najboljeg igrača Premier lige za ovu sezonu, Riyada Mahreza, potvrdio je da postoji 50% šansi da će on napustiti klub i ligu ovog ljeta.

Mahrez bi mogao napustiti Leicester City

Mahrez je postigao 17 golova i podijelio 10 asistencija u u zaista nevjerovatnoj sezoni koju ima iza sebe, u kojoj je bio jedan od najzaslužnijih za titulu Leicester Cityja, prvoj u povijesti kluba.

Alžirski reprezentativac je zbog svojih senzacionalnih nastupa tokom cijele sezone povezivan sa mnogih elitnim klubovima, kao što su Barcelona i Real Madrid.

Njegov agent, Kamel Bengougam, izjavio je za The Guardian da je 25-godišnjak sretan na King Power stadionu, ali ne isključuje mogući prelazak u neki drugi klub iz Engleske ili inozemstva.

“Mahrez bi mogao napustiti Leicester City ovog ljeta. Naravno da postoji mogućnost da će Mahrez napustiti klub. Reakao bih da su šanse za njegov odlazak 50%.”

“Kada igrač odigra sezonu na način na koji ju je Riyad odigrao, naravno da će privući interes mnogih klubova. No, on je sretan u Leicesteru i iza sebe ima fantastičnu sezonu. Klub će igrati u Ligi prvaka sljedeće godine, tako da je njegova želja i ostanak u klubu. Međutim, u njegovoj dobi, ako dođe ponuda od nekog velikog kluba morat ćemo razmisliti o njoj.”

On je također i dodao: “Kontaktiralo nas je nekoliko klubova iz Engleske i inozemstva, no vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u sljedećih nekoliko tjedana.”

Mahrez će zaigrati u sljedećoj utakmici kod kuće protiv Evertona u subotu, nakon čega će Ranierijevom timu biti dodijeljen trofej Premier lige.

Prošlog mjeseca bivši igrač Le Havrea distancirao se od nagađanja o povratku u francusko prvenstvo, nakon što je interes pokazao Paris Saint Germain. Mahrez je tad izjavio da ne razmišlja o povratku francuskom nogometu, gdje je proveo šest godina igrajući, prvo u niželigašu Quimperu, a zatim i u drugoligašu Le Havreu.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!