NaslovnicaVijestiAllardyce će biti smijenjen sa mjesta engleskog izbornika?

Allardyce će biti smijenjen sa mjesta engleskog izbornika?

Izbornik reprezentacije Engleske Sam Allardyce nalazi se pod istragom Fudbalske asocijacije zbog optužbe da je bio umiješan u malverzacije s menadžerima. Kako navodi britanski Telegraph, Allardyce je navodno iskoristio svoju funkciju i zaradio 400.000 funti za savjete menadžerima kako zaobići pravila prilikom transfera nogometaša.

sam-allardyce-england_3749720
Predsjednik Fudbalske asocijacije Engleske Greg Clark izjavio je da neće žuriti s odlukom o budućnosti selektora Sama Allardycea, nakon što je optužen da je umiješan u korupcijski skandal i nelegalno prihodovao 400.000 funti.

“Dobio sam poziv povodom tog pitanja i cijeli dan ću iskoristiti da proučim tu temu. Ne smijemo unaprijed osuđujemo, posebno kada su ovakve stvari u pitanju. Moramo duboko udahnuti, sagledamo sve činjenice i donesemo pravednu odluku”, rekao je Clark za Times.

Taj list posjeduje i snimku na kojoj se vidi kako Allardyce pregovara s menadžerima oko izbjegavanja vlasništva treće strane, što je zabranjeno po propisima FIFA-e. Engleski Telegraph posjeduje snimak iz kolovoza prošle godine na kojem se “Big Sam” dogovara s nogometnim menadžerima kako izbjeći pravila engleske Nogometne asocijacije o “vlasništvu treće strane”, što je u Engleskoj zabranjeno od 2008. (FIFA je to zabranila prošle godine).

Spomenuti snimak djelo je novinara unutar desetomjesečne tajne istrage o korupciji u nogometu na Otoku. Šezdesetjednogodišnji trener nije se oglasio povodom optužbi, dok je FA tražila snimke na uvid.

Sam Allardyce mora odgovoriti na optužbe, sastanak s čelnicima FA zakazan je za danas, dok su zatraženi snimci na uvid. Allardyce je izbornik Engleske od srpnja, a ranije je vodio West Ham, Sunderland, Newcastle, Bolton, Notts County i Blackpool.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!