NaslovnicaVijestiAndrea Pirlo otkrio najboljih 11 igrača trenutno u Premier ligi

Andrea Pirlo otkrio najboljih 11 igrača trenutno u Premier ligi

36-godišnji Andrea Pirlo, koji trenutno igra u MLS-u za New York City zajedno sa bivšim igračem Chelseaja i engleske reprezentacije Frankom Lampardom, imenovao je po svom mišljenju najboljih 11 u Premier ligi u ovom trenutku.

andrea pirlo

Iako bivši nogometaš Juventusa nikada nije igrao u Premier ligi, igrajući za timove iz Serije A, osvojio je šest Scudetta, te dvije Lige prvaka.

Izabrao je formaciju 4-5-1, a u timu se našlo čak pet igrača Manchester Cityja, tri igrača Arsenala, dva igrača Chelseaja, te jedan iz Liverpoola.

Na gol je stavio Joea Harta, te je izjavio: “Postoji mnogo dobrih golmana u Engleskoj, ali mislim da se Joe dokazao kao pravi lider. Hvalio ga je i Gianluigi Buffon, a ukoliko vas pohvali najveći golman ikad onda znate da radite dobar posao.”

U defanzivnoj liniji su se našli Chelseajev dvojac John Terry i Branislav Ivanović, zajedno sa kapitenom Manchester Cityja Vincentom Kompanyjem i Arsenalovim Nachom Monrealom.

U veznom redu Pirlo je postavio Kevina De Bruynea i Yayu Tourea iz Cityja, Mesuta Ozila i Alexisa Sancheza iz Arsenala, te Philippea Coutinha iz Liverpoola.

Bivši talijanski reprezentativac je iskoristio priliku i pohvalio igru Mesuta Ozila: “Možda je trenutno najkreativniji igrač u Europi. Stvara nevjerovatan broj šansi za napadače ispred sebe, ima viziju kao nitko drugi u Europi.”

U napadu se našao Sergio Aguero, a Pirlo je komentarisao i taj izbor: “On je jedan od najboljih napadača na svijetu, iako je imao problema sa ozljedama. Kada je zdrav i u formi, Manchester City je klasa više naspram ostalih klubova u Engleskoj.”

tim

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!