NaslovnicaVijesti"Arsenalovim igračima nedostaje psihičke snage u europskoj eliti"

“Arsenalovim igračima nedostaje psihičke snage u europskoj eliti”

Defanzivac Barcelone Dani Alves tvrdi da su on i njegovi suigrači bili oduševljeni jer su izvukli Arsenal u Ligi prvaka, a kao glavni razlog za to navodi da Arsenalovim igračima nedostaje psihičke snage, koju drugi elitni europski timovi posjeduju.

Arsenalovim igračima nedostaje psihičke snage

Tim iz sjevernog Londona večeras će se suočiti sa teškim zadatkom, nakon što su u prvoj utakmici kod kuće poraženi na svom terenu rezultatom 2-0.

Nakon veoma dobrog prvog dijela sezone i zimske pauze, Arsenal ima mnogo problema na svim frontovima. Polako gube korak za vodećim Leicesterom u Premier ligi, zaostaju čak 11 bodova za “Lisicama”, a prošlog vikenda su na opšte iznenađenje poraženi u FA Kupu kod kuće od strane Watforda.

Alves je izjavio da Wengerovom timu nedostaje psihička snaga koju većina elitnih europskih klubova posjeduje.

“Kada se završio ždrijeb za Ligu prvaka, znali smo da smo mogli proći mnogo gore. Naravno, ne dovodim u pitanje kvalitet Arsenala. Govorim o njihovom iskustvu, karakteru, te psihičkoj snazi. Njihov kvalitet i način igre ste i sami vidjeli.”

“Postoje timovi u Europi koji nemaju kvalitet koji ima Arsenal, ali mi bismo ih radije izbjegli i igrali sa Arsenalom, jer ti drugi timovi imaju iskustvo i karakter.”

Barcelona je osvojila Ligu prvaka ukupno pet puta u svojoj povijesti, a čak četiri trofeja su osvojili u posljednjem desetljeću, u kojem su dominirali europskom nogometnom scenom.

Katalonci sada imaju priliku postati prvi tim koji je osvojio dvije uzastopne titule Lige prvaka, a njihov strašni trio u napadu Luis Suarez, Neymar i Lionel Messi je postigao već više od 100 golova u svim natjecanjima.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!