NaslovnicaVijestiArturo Vidal: Situacija u Bayernu je čudna, ali Guardiola i Ancelotti su...

Arturo Vidal: Situacija u Bayernu je čudna, ali Guardiola i Ancelotti su najbolji na svijetu

Vezni igrač Bayern Munchena Arturo Vidal priznao je da je Guardiolin odlazak pomalo čudan, ali je dodao da su on i Carlo Ancelotti trenutno najbolje što trenerski svijet ima za ponuditi.

vidal

Ancelotti će na kraju ove sezone na klupi “bavaraca” zamijeniti bivšeg trenera Barcelone, koji je priznao da će najvjerovatnije njegova sljedeća destinacija biti engleska Premier liga.

Vidal je također upozorio da ovo ne smije utjecati na igru Bayerna, koji se još uvijek bori na tri fronta, te se nada da će se trenutna dobra forma njegovog tima nastaviti i kada Ancelotti preuzme kontrolu.

“Malo je čudno za znati da će već na ljeto doći do promjene trenera”, rekao je Čileanac za njemački Sport1.

“Oba trenera su vrhunska, najbolji su na svijetu. No, moramo ostati u sadašnjosti i, nadam se, osvojiti sva tri trofeja u Guardiolinoj posljednjoj sezoni, a onda nakon toga početi novi ciklus sa Ancelottijem.

Vidal je u Bayern stigao iz Juventusa prošlog ljeta, a sa klubom iz Minhena je potpisao četverogodišnji ugovor. Na pitanje o njegovoj budućnosti u klubu, 28-godišnjak je rekao da je otvoren za produženje trenutnog ugovora sa njemačkim prvakom, te da ne razmišlja o odlasku.

“Imam ugovor na četiri godine i ukoliko mi ponude produženje, sa zadovoljstvom ću prihvatiti. Veoma sam sretan.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!