NaslovnicaVijestiAubameyang otkrio kome najviše duguje svoju karijeru

Aubameyang otkrio kome najviše duguje svoju karijeru

Borussia Dortmund i Liverpool u četvrtak na Signal Iduna Partku igraju prvu utakmicu četvrtfinala Lige Europe. Liverpool je u osmini finala prošao rivala iz Engleske, Manchester Uniteda, dok je Borussia bila uspješnija od drugog engleskog predstavnika, Tottenhama koji je doživio pravi debakl u dvomeču sa njemačkim timom.

Aubameyang

Jedan od najboljih pojedinaca ove sezone u dresu njemačkog tima je Pierre-Emerick Aubameyang koji igra sjajno, kako u Bundesligi tako i u Ligi Europe.

Aubameyanga je u Borussiju Dortmund doveo Jurgen Klopp, sadašnji trener Liverpoola s kojim će Borussia odmjeriti snage u četvrtak.

“Sjajno će biti igrati s Liverpoolom. Možemo pokazati Kloppu da smo radili jako snažno kako bi se vratili tamo gdje smo bili, pokazat ćemo mu koliko smo napredovali,” rekao je Aubameyang.

Igrač iz Gabona rekao je da očekuje tešku utakmicu, i isto tako da on svoju karijeru ponajviše duguje njemačkom strategu.

“Utakmica će biti teška, ali želimo Kloppu pokazati da treniramo jako puno. Dugujem mu puno toga. Bilo je sjajno raditi s njim, naučio me je puno toga. Njemu dugujem što danas igram ovako,” zaključio je Aubameyang.

Aubameyang je kao junior nastupao za Milan iz Italije, a 2008. godine debitovao i za prvi tim. Iz Milana su ga slali po pozajmicama širom Europe. Prvo Dijon, pa Lille, te onda dva francuska kluba – Monaco i Saint-Etienne. Saint-Etienne 2011. godine otkupljuje njegov ugovor, a za ovaj francuski tim odigrao je 77 utakmica, te postigao 37 golova. U redovima Borussije Dortmund je od 2013. godine, a brzonogi igrač je u njemačkom klubu postigao 52 gola u 91 utakmici.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!