NaslovnicaVijestiBayern na ljeto dovodi nogometaša Real Madrida?!

Bayern na ljeto dovodi nogometaša Real Madrida?!

Njemački list Bild otkrio je da je Bayern iz Munchena u pregovorima oko dovođenja nogometaša Real Madrida u svoje redove u ljetnom prijelaznom roku.

Španjolski reprezentativac Isco nalazi se u nezavidnoj situaciji u Madridu. Pod patronatom trenera Santiaga Solarija 26-godišnjak igra sporednu ulogu, već neko vrijme nije dio startne postave na važnijim utakmicama i glasine o njegovom odlasku iz kluba sve su češće.

Italijanski novinar i stručnjak za transfere Tancredi Palmeri objavio je na Twitteru da su Liverpool, Manchester United, Manchester City i Juventus kontaktirali Madrid i iskazali interesovanje za 26-godišnjaka. Ipak, najozbiljniji razgovor se navodno vodio sa Bayernom. Bavarci, koji su već najavili velike promhene u igračkom kadru i značajne investicije, zainteresovani su za ofanzivnog veznog.

Otkupna klauzula Isca iznosi 700 milijuna eura, ali je jasno da će Isco, u slučaju transfera, otići za znatno manji novac.

On bi u Minhen došao kao zamjena za Jamesa Rodrigueza, ukoliko Bayern odluči da ga ne otkupi od Reala. Isco, koji ima ugovor sa “kraljevskim klubom” do 2022. godine, nije bio posebno ubjedljiv na treninzima u posljednje vreme i zbog toga ne zauzima bitnu poziciju u Solarijevim planovima.

Isco je na početku sezone, dok je na klupi bio Julen Lopetegui, bio dio startne postave Reala, ali je potom zbog problema sa slijepim crevom morao da pauzira nekoliko tjedana.

Real se u četvrtak bez problema plasirao u osminu finala Kupa kralja, a ubjedljivoj pobedi nad Melillom rezultatom 6:1 doprinio je Isco sa dva gola.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!