NaslovnicaVijestiBayernov dvojac na korak od rušenja rekorda Džeke i Grafitea!

Bayernov dvojac na korak od rušenja rekorda Džeke i Grafitea!

Ekipa Bayerna iz Munchena ove sezone igra sjajno u Bundesligi, nalaze se na prvom mjestu na tabeli ispred dortmundske Borussije i vrlo vjerovatno će osvojiti novu titulu prvaka Njemačke.

WOLFSBURG, GERMANY - MAY 23: Edin Dzeko and Grafite of Wolfsburg celebrate the German championship with the trophy after their Bundesliga match against SV Werder Bremen on May 23, 2009 in Wolfsburg, Germany. Wolfsburg won its first German championship ever. (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)

Svakako, nazaslužniji za dobre igre i rezultate Bayerna pripadaju fantastičnom dvojcu u napadu, Robertu Lewandowskom i Thomasu Mulleru, koji su apsolutno neriješiva enigma za sve odbrane u Bundesligi.

Reprezentativac Poljske je trenutno prvi strijelac Bundeslige sa 24 postignuta pogotka, dok je Muller treći sa 19, te tako u zbiru imaju 43 gola na svom kontu, po čemu su najefikasniji dvojac u ligi.

Ukoliko nastave u ovom ritmu, Bayernov dvojac bi mogao u posljednjih osam kola da uđu u historiju i sruše rekord Edina Džeke i Grafitea, koji su u sezoni 2008/2009. jednostavno briljirali i kombinovano postigli čak 54 gola, te su tako vodili svoj Wolfsburg do senzacionalnog trofeja u Bundesligi.

Brazilac Grafite je u toj sezoni bio najbolji strijelac lige sa 28 postignutih golova, dok je reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao dva manje. Fantastični Wolfsburgov tandem tada je za samo jedan pogodak srušio rekord Gerda Mullera i Ulija Hoenessa, koji su u sezoni 1972/1973. zajedno postigli 53 gola.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Ako je suditi po trenutnoj formi Roberta Lewandowskog i Thomasa Mullera ne bi bilo nikakvo iznenađenje da do kraja sezone postignu 12 golova, koliko im je potrebno da bi oborili ovaj rekord sjajnog dvojca Vukova iz Wolfsburga.

Prema kladionici bet365 koeficijent da će bavarski gigant osvojiti Bundesligu ove sezone je samo 1.025, dok on za Borussiju Dortmund iznosi ogromnih 13. Prema istoj kladionici, Robert Lewandowski ima najviše šansi da bude prvi strijelac lige sa koeficijentom 1.28, drugi je Aubameyang sa 3.5, dok je Muller treći sa koeficijentom 13.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!