NaslovnicaVijestiXavi pobijesnio nakon remija Barcelone: "Ako je ovaj sudac proizvod La Lige,...

Xavi pobijesnio nakon remija Barcelone: “Ako je ovaj sudac proizvod La Lige, onda je to velika sramota”

U prvom kolu La Lige sinoć, Barcelona je osvojila samo bod protiv Getafea (0:0), a utakmica će ostaviti mnoge otvorene niti za razgovor. Unatoč tome što su Katalonci dominirali igrom s 76 posto posjeda lopte i omjerom udaraca prema vratima od 14:4 u svoju korist, trenutni prvak nije uspio probiti obranu momčadi koja je prošle sezone jedva izbjegla ispadanje.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Utakmicu su obilježile isključenja igrača. Prvi crveni karton zaradio je Raphinha, napadač Barcelone, u 42. minuti zbog udaranja protivnika laktom u lice. Potom je Jaime Mata, napadač Getafea, dobio drugi žuti karton u 57. minuti te je isključen. Treći crveni karton zaslužio je trener gostujuće momčadi Xavi u 70. minuti nakon burne reakcije na, prema njegovom mišljenju, kontroverzno suđenje suca Sota Grada.

Xavi i cijela Barcelona su bili šokirani načinom vođenja susreta od strane suca Grada. Prema stavu Katalonaca, tijekom cijele utakmice dozvoljavao je grubu igru Getafea, a presudan trenutak se dogodio u posljednjem dijelu meča kada nije svirao dva penala u korist Barcelone.

Prvo, u 11. minuti produžetka, sudac nije pokazao na bijelu točku nakon što je Araujo srušen, no dvije minute kasnije, nakon pregleda VAR snimke, odbio je dodijeliti kazneni udarac aktualnom prvaku. Ponovno je Araujo bio žrtva prekršaja, ali Grado nije donio najstrožu kaznu zbog pretpostavljenog igranja rukom Gavija u situaciji koja je prethodila tom incidentu.

Takva odluka izaziva dosta kontroverzi, jer je igrač Getafea udario Gavija u prsa iz blizine, istovremeno povlačeći njegov dres. Grado je prvo ostao neodlučan, a potom je, pod jakim pritiskom igrača Barcelone, zatražio pomoć iz VAR sobe, no konačna odluka nije revidirana.

Smatramo da je sudac napravio katastrofalnu grešku propustivši dosuditi kazneni udarac za Barcelonu. U 70. minuti, Xavi je isključen zbog oštrih prigovora četvrtom sucu nakon što nije sviran prekršaj nad njegovim igračem. Iznenadivši ga, glavni sudac ga je udaljio sa terena.

”Ovo je izvan kontrole. Ako je ovaj sudac proizvod La Lige, onda je to velika sramota”, rekao je nakon utakmice ljutiti Xavi kojemu zbog tih riječi prijeti drastična kazna.

Na sastanku Tehničkog sudačkog odbora u idućem tjednu će se raspravljati o mogućnosti podnošenja žalbe Natjecateljskom odboru u cilju pokretanja postupka protiv Xavija zbog neadekvatnih izjava i ponašanja. Postoji mogućnost da trener Barcelone bude suspendiran i do četiri utakmice.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!