NaslovnicaVijestiBilić: Moja ekipa ne osjeća nikakav pritisak!

Bilić: Moja ekipa ne osjeća nikakav pritisak!

Pored Leicester Cityja, koji suvereno drži lidersku poziciju u engleskoj Premier ligi, veliko iznenađenje ove sezone je svakako i ekipa West Ham Uniteda. Čekićari pod vodstvom hrvatskog trenera Slavena Bilića igraju kao preporođeni i na dobrom su putu da zaigraju u Evropi sljedeće sezone.

Bilić Moja ekipa ne osjeća nikakav pritisak!

West Ham se trenutno nalazi na petom mjestu na tabeli Premiershipa sa 49 bodova na svom kontu i samo je na dva boda zaostatka za četvrtoplasiranim Manchester Cityjem i mjestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, što bi svakako bio veliki podvig za ovaj klub.

Čekićari ove sezone igraju sjajno protiv velikih klubova u Engleskoj, pa su tako savladali Liverpool u oba ovosezonska duela, a pobijedili su također i Tottenham, Arsenal, Manchester City i Chelsea.

U okviru 31. kola Premier lige West Ham će danas gostovati na Stamford Bridgeu kod ekipe Chelseaja u vrlo važnom meču u borbi za četvrto mjesto. Trener Slaven Bilić, u izjavama prije ovog duela, istakao je da njegovi igrači ne osjećaju nikakav pritisak i da su vrlo opušteni.

“To je samo još jedan obični meč za nas. Psihološki je to fudbalska utakmica koju smo i ranije mnogo puta igrali. Borimo se za nova tri boda i ne osjećamo nikakav pritisak zbog toga. Ali, sigurno da je bolje biti na ovoj poziciji, nego na sredini tabele ili u borbi za opstanak”, rekao je Bilić.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

“Mi ne sastavljamo tabelu Premier lige u našoj kantini ili restoranu – šta ako ovi pobjede, šta ako oni izgube. Radimo naš uobičajni posao, treniramo, u subotu igramo utakmicu i nakon toga idemo na reprezentativnu pauzu, i to je sve.”

“Problem bi bio da smo na dnu tabele, na 17., 18. ili 19. poziciji. Tada bi već bili pod pritiskom i nosili bi taj teret na svojim leđima. Ovo je za nas bonus i odlično se osjećamo”, istakao je hrvatski trener.

Prema kladionici bet365 koeficijent na pobjedu Chelseaja je 1.80, na nerješen rezultat 3.75, dok je kvota na pobjedu West Hama 5.00.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!