NaslovnicaVijestiBivši veznjak Arsenala se vraća na teren nakon 17 mjeseci

Bivši veznjak Arsenala se vraća na teren nakon 17 mjeseci

Bivši igrač Arsenala Abou Diaby bi trebao upisati prvi nastup za svoj novi klub Marseille nakon septembra 2014. godine.

<img class=”alignnone size-full wp-image-21278″ src=”https://www.svijetkladjenja.com/wp-content/uploads/2016/02/abou-diaby.jpg” alt=”abou diaby” width=”640″ height=”426″ />

Francuski prvoligaš će igrati protiv četveroligaša Trelissaca na stadionu Chaban-Delmas u okviru osmine finala francuskog kupa, a za tu utakmicu je izabran i Diaby, po prvi put nakon što je prošlog ljeta prešao u redove Marseillea.

Ukoliko Francuz, koji je posljednji put za reprezentaciju igrao 2012. godine kada je i postigao pobjednički gol protiv Finske, zaigra sutra, to će biti njegov prvi seniorski nastup nakon čak 17 mjeseci, u kojima je pretrpio brojne povrede.

26-godišnjak je posljednji put igrao u porazu svog bivšeg kluba Arsenala protiv Southamptona u septembru 2014. godine, kada je u igru ušao u drugom poluvremenu.

Diaby, koji se mučio sa povredama tijekom cijele svoje karijere, pred početak ove sezone je otpušten iz londonskog kluba, a njegov novi trener Michel izjavio je da će on konačno upisati prvi nastup za Marseille.

Za službenu klupsku stranicu je izjavio: “Izabrao sam dobru grupu igrača, uključujući i Aboua Diabyja. Trenirao je sa timom već par dana, te osjeća da je spreman za povratak na teren. Samouvjeren je, to je vrlo važno za njega. Sigurno će zaigrati u toj utakmici.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!