NaslovnicaVijestiBuffon dao svoje mišljenje o navodnom transferu Neymara u PSG za 222...

Buffon dao svoje mišljenje o navodnom transferu Neymara u PSG za 222 miliona eura

Saga o prelasku zvijezde Barcelone Neymara u Paris Saint Germain za nevjerovatnih 222 miliona eura još uvijek nije gotova.

Buffon dao svoje mišljenje o navodnom transferu Neymara u PSG

Prije par dana njegov suigrač Gerard Pique je na svoj twitter profil objavio zajedničku fotografiju uz opis da on ostaje u klubu, ali danas su se pojavile informacije kako je Brazilac pristao na petogodišnji ugovor sa francuskim klubom.

Uprkos svemu što se događa, Neymar nije dozvolio da špekulacije o njegovoj budućnosti utječu na njegove nastupe. U dvije predsezonske utakmice, 25-godišnjak je postigao tri gola.

Ukoliko PSG aktivira njegovu otkupnu klauzulu, Neymar će postati najskuplje pojačanje u povijesti. Francuski L’Equipe navodi da čelnici Paris Saint Germaina pokušavaju u transfer uključiti i Marca Verrattija, za kojeg je katalonski klub ranije pokazivao interes.

Bez obzira na to da li će Verratti biti uključen u taj transfer, cijena će biti znatno veća od one koju je Manchester United platio za Paula Pogbu prošlog ljeta.

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon otkriva da ovakvo trošenje na pojačanja u nogometu mora prestati uskoro.

Upitan da da svoje mišljenje povodom mogućeg odlaska Neymara u PSG za preko 200 miliona eura, on je rekao: “To sve zvuči lažno. Zašto Neymar vrijedi 220 miliona a ne 600 miliona?”

“Ne mogu više razumjeti parametre po kojima se određuje cijena nekog nogometaša. Sve je to slučajno i u rukama ljudi koji imaju najviše novca.”

[su_bonus]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!