NaslovnicaVijestiChiellini otkrio razliku između čuvanja Ronalda i Messija

Chiellini otkrio razliku između čuvanja Ronalda i Messija

Defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini otkrio je razliku u metodama čuvanja Cristiana Ronalda, te Lionela Messija, te priznaje da način na koji on to radi nije uobičajen i standardan.

Chiellini otkrio razliku između čuvanja Ronalda i Messija

Talijanski reprezentativac, koji je igrao protiv obojice tokom 11 godina koliko je u Juventusu, obznanio je jednostavnu metodu za izoliranje Ronalda. Messi, s druge strane, je potpuno drugačiji igrač i Chiellini priznaje da mu je potrebna ponekad i viša sila kako bi zaustavio zvijezdu Barcelone.

“Kako čuvati Ronalda? Ne smijete ga ostaviti na miru i pustiti ga da šutira sa svojom desnom nogom. A što se tiče Messija, preostaje vam samo da se prekrstite”, rekao je 31-godišnjak za Eurosport Italiju.

“Iskustvo vam pomaže da bolje pročitate igrače u određenim situacijama i da pravite manje grešaka u smislu ponašanja. Poznavanje protivnika je također važno, kako individualno, tako i timski.”

“Svako mora biti dobar u shvaćanju vlastitog posla, u posljednjih nekoliko godina uloga defanzivaca se znatno promijenila.”

Giorgio Chiellini je ove sezone u dresu talijanskog prvaka odigrao ukupno 27 utakmica, te je bilježio blizu 3 oduzete lopte po utakmici. U Juventus je stigao 2005. godine i od tada je odigrao blizu 400 utakmica za klub iz Torina i pritom postigao 29 golova.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!