NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri napokon rekao ono što su svi dugo čekali

Claudio Ranieri napokon rekao ono što su svi dugo čekali

Leicester City će sutra dočekati Swansea u 35. kolu Premiershipa na svom King Power stadionu. Još četiri kola ostala su do kraja, a Leicester je glavni favorit za osvajanje Premier lige. Trener ‘Lisica’ Claudio Ranieri otkrio je šta očekuje od meča protiv Swanseaja.

Claudio Ranieri

Prva prepreka na putu ka tom podvigu sutra će biti Swansea protiv kojeg će igrati bez najboljeg igrača ove sezone, Jamieja Vardyja. Sjajnog Vardyja koji je debitovao i za reprezentaciju Engleske te već postigao dva gola, sutra će zamijeniti Leonardo Ulloa.

Trener ‘Lisica’ Claudio Ranieri posljednji mjesec vješto je izbjegavao da kaže medijima kako njegov tim ide na naslov, već je govorio da im je cilj plasman u Ligu prvaka, no sada je rekao – “idemo na naslov”.

“Mi smo u Ligi prvaka, to je fantastično. Odlično odrađeno dečki. Navijači, osoblje i igrači, svi su odradili to sjajno”, rekao je Ranieri pa dodao:

“Ovo je veliki uspjeh, a sad idemo po naslov. Samo to je ostalo. Razgovorao sam s igračima, sada je pravi trenutak da ih pogurnem. Ja vjerujem, pozitivan sam čovjek. Ako uzmemo naslov, bit će to nešto nevjerojatno.”

[su_sportingbet_premier_league]

Ranieri je rekao da je skoro pa siguran da ih Tottenham neće prestići.

“Ako nas Spursi prestignu, onda im čestitam, ali uvjeren sam da ćemo imati pet bodova prednosti.”

“Kada želite osvojiti naslov, važno je pobjeđivati, ali Swansea će sigurno biti teška utakmica. Prava bitka nas očekuje. Ali svatko će dati malo više, ako želimo do pobjede”, zaključio je Ranieri.

Tottenham je u posljednjoj utakmici, u ponedeljak slavio protiv Stoke Cityja sa 4-0, a sljedeći ponedeljak igraju na svom stadionu protiv West Bromwich Albiona. Što se tiče ostatka Premiershipa, Manchester City bori se sa Arsenalom za direktan plasman u Ligu prvaka. ‘Građani’ se nalaze na trećem mjestu sa 64 boda, a Arsenal ima bod i utakmicu manje. Na petom mjestu je Manchester United koji se večeras plasirao u finale FA kupa po prvi put od 2007. godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!