NaslovnicaVijestiDani Alves otkrio zašto su svi u Barceloni voljeli igrati protiv Arsenala

Dani Alves otkrio zašto su svi u Barceloni voljeli igrati protiv Arsenala

Bivši defanzivac Barcelone Dani Alves otkrio je kako su svi u klubu voljeli utakmice protiv Arsenala u Ligi prvaka jer su ‘Topnici’ igrali na sličan način, što je Kataloncima odgovaralo.

Alves otkrio zašto su u Barceloni voljeli igrati protiv Arsenala

Zvijezda Paris Saint-Germaina je dao zanimljiv intervjuu za časopis FourFourTwo u kojem je objasnio kako je način igre koji preferira Arsenal jako sličan onom koji preferira Barcelona, te da je to odgovaralo njemu i njegovim suigračima.

Arsenal je izbačen iz nokaut faze Lige prvaka tri puta od strane Blaugrane, a Alves otkriva da je za to kriv nedostatak organizacije u defanzivnoj fazi igre.

“Svakako da smo voljeli igrati protiv Arsenala. Oni su igrali na sličan način kao i mi i to nam je jako pomoglo.”

[su_no1forfootball]

“Nekoliko puta smo igrali protiv njih i uvijek smo izvlačili pozitivan rezultat. Oni su bili tim protiv kojeg smo dominirali i imali potpunu kontrolu. Svaki put kad bismo igrali protiv Arsenala, imali bismo dobar nastup ili rezultat.”

Brazilski reprezenativac je napustio Camp Nou u ljeto 2016. godine kada je otišao u Juventus, a proteklog ljeta je stigao u Paris Saint-Germain.

34-godišnjak se u intervjuu prisjetio svojih najboljih dana u karijeri, a posebno sezone 2009/10 gdje su osvojili sve što se moglo osvojiti.

“Pričao sam sa nekoliko nogometnih stručnjaka i nijedan od njih nije vidio tako nevjerovatan tim kao što je bila Barcelona u to vrijeme.”

“Predstavljali smo definiciju kolektivne igre. Jeli smo, pili i disali nogomet. Trenuci kao što je osvajanje Lige prvaka su bili nagrada za sve naše napore.”

[su_bet365_100_bonus]


Uz najave utakmica utakmica na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najnovije sportske vijesti. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+.T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!