Naslovnicaeuro2016Daniele De Rossi otkrio ime svog nogometnog idola

Daniele De Rossi otkrio ime svog nogometnog idola

Vezni igrač Rome i talijanski reprezentativac Daniel De Rossi izjavio je da mu je nogometni idol legendarni igrač Manchester Uniteda Roy Keane, kojem je posveetio svoj broj 16 na dresu.

Daniele De Rossi otkrio ime svog nogometnog idola

U intervjuu za talijanske medije, De Rossi je priznao da je njegov ‘junak’ umirovljeni Irac, koji je nekada bio jedan od najboljih igrača Premier lige.

“Keane je moj apsolutni heroj. Broj 16 na mom dresu je, zajedno sa datumom rođenja moje kćeri Gaie, posvećen njemu”, izjavio je De Rossi za Football Italiju.

[su_hrvatska__spanjolska]

Osim toga, igrač Rome je otkrio da je upitao Keanea za zajedničku fotografiju kada ga je upoznao prije dvije godine: “On je jedina osoba na svijetu koju sam upitao da se fotografišemo zajedno. Bio sam previše sramežljiv da upitam Diega Maradonu, ali nisam mogao odoljeti da pitam Keanea.”

Ovaj dvojac je trenutno u Francuskoj na Europskom prvenstvu, De Rossi je sa reprezentacijom Italije, dok Keane obavlja funkciju pomoćnog trenera Republike Irske.

Bivši igrač Manchester Uniteda i Nottinghem Foresta se povukao iz nogometa 2006. godine nakon sezone provedene u Celticu. Nakon što je okačio kopačke o klin, okrenuo se trenerskom poslu, a do sada je trenirao Sunderland i Ipswich Town.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!