NaslovnicaVijestiIbrahimović: Kad bih osvojio Zlatnu loptu, dao bih ju Messiju!

Ibrahimović: Kad bih osvojio Zlatnu loptu, dao bih ju Messiju!

Zlatan Ibrahimović, napadač Uniteda, izjavio je da ukoliko bi osvojio Zlatnu loptu, dao bi ju Lionelu Messiju.

Zlatnu loptu

Jedan od razloga što je Ibrahimovićev boravak u Barceloni krenuo po zlu je upravo Lionel Messi.

Kada je bivši švedski reprezentativac stigao na Camp Nou 2009. godine, Messi je još uvijek igrao po desnom krilu, dok je uloga centralnog napadača bila upražnjena za Zlatana Ibrahimovića, pošto je Samuel Eto’o napustio klub, u sklopu Ibrahimovićeg transfera iz Intera.

Ali Messi je bio svjestan da bi mogao postići više golova i biti više uključen u napadačke akcije, ukoliko bi igrao na poziciji centralnog napadača. Pep Guardiola je bio svjestan toga takođe, i kada je Messi pomjeren bliže golu, Ibrahimovićeva karijera u katalonskom gigantu je bila praktički gotova.

Sve je kulminiralo tihim ratom između Ibre i Pepa Guardiole. Zlatan tvrdi da ga je tadašnji trener Barce ignorirao tokom poslednjih mjeseci boravka u Kataloniji, da bi potom Šveđanin otišao na pozajmicu u Milan, u sezoni 2011/12.

Uprkos tome, Ibrahimović nije kivan na Messija, petostrukog osvajača Zlatne lopte (Ballon d’Or).

Štaviše, Zlatan je uvijek u superlativima govorio o Argentincu, kada god bi ga upitali za mišljenje o ponajboljem svjetskom nogometašu.

Ove nedjelje, Ibrahimović je otišao korak dalje i uputio dosad najveći kompliment Messiju, otkrivši šta bi uradio sa Zlatnom loptom ako bi ju osvojio.

“Kad bih dobio Zlatnu loptu, lično bih ju uručio Messiju narednog dana”, rekao je Ibrahimović, a prenio ESPN Argentina.

Izgleda da Ibrahimović ipak nije toliko arogantan koliko se čini, iako je Messi vjerovatno jedini igrač na svijetu za kojeg Zlatan otvoreno priznaje da je bolji od njega.

Ibrahimović je ovog ljeta prešao u United, nakon što mu je istekao ugovor sa PSG-om. U karijeri je nastupao još za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu i Milan. Na listi najboljih strijelaca Premier lige ove sezone je na trećem mjestu, sa 11 postignutih golova.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!