NaslovnicaVijestiDe Rossijeva medalja sa Svjetskog prvenstva iz 2006. završila u lijesu

De Rossijeva medalja sa Svjetskog prvenstva iz 2006. završila u lijesu

Pored nogometa ima nešto mnogo važnije, a to je prijateljstvo koje ne poznaje granice. Da takvo nešto postoji pokazao je Daniele De Rossi, koji je cijeli svoj život proveo u Romi.

Daniele-De-Rossi2 (640 x 400)

Daniele De Rossi u srijedu ujutru javio je treneru Rome Lucianu Spalettiju da se neće pojaviti na trening, te se zaputio u Firencu na sahranu dugogodišnjeg prijatelja.

U 92. godini preminuo je Pietro Lombardi, ‘oružar’ italijanske fudbalske reprezentacije koji je bio zadužen da kopačke reprezentativaca Italije, zbog toga je nosio nadimak ‘Četkica’ jer su se kopačke igrača uvijek sjajile.

Nakon vijesti o smrti Lombardija, Francesco Totti takođe dugogodišnji igrač Rome svoju dugu je izrazio riječima, dok je Daniele De Rossi otišao korak dalje. Svoje misli zadržao je u sebi, u džep stavio najvrijedniji trofej koji je imao – zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva iz 2006. godine kada su Italijani u finalu savladali Francusku na penale. To prvenstvno pamtit ćemo kao jedno od kvalitetnijih ikada.

Zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva De Rossi je spustio u lijes na posljednjem ispraćaju. Inače, Danijele de Rossi nastupa za Romu još od 2001. godine, a za repezentaciju Italije debitovao je 2004. godine, a prije toga prošao je sve mlađe selekcije svoje zemlje. De Rossi je u mnogo navrata dokazivao da je veliki čovjek. Primjer za to je situacija iz 2006. godine kada je sudcu na utakmici iz Serije A priznao da je gol postigao rukom te da ga ne treba priznati, sudac tog meča Mauro Bergonzi nakon utakmice De Rossija je pohvalio za fair play igru. Daniele De Rossi u svojoj karijeri osvojio je svega tri trofeja sa Romom, ali njegova ljubav prema rimskom klubu ne blijedi. 32-godišnjak ima ugovor sa Romom do 2017. godine i skoro sigurno je da će Roma na njega računati dok god ovaj bude u stanju da igra.

Daniele De Rossi, veliki si igrač, a još veći čovjek!

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!