Edin Džeko: Ja sam rekao sportskom direktoru da ga mora dovesti ovog ljeta

Napadač Rome i bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko otkrio je kako je on bio taj koji je poručio sportskom direktoru kluba, Monchiju, da dovede Aleksandra Kolarova ovog ljeta.

Džeko otkrio da je preporučio igrača Monchiju

Kolarov je na Olimpico stigao u julu za 5 miliona eura, a Džeko nije zaboravio na njihov period u Manchester Cityju.

U izjavi za Football Italiju, on je rekao: “Dobro se slažem sa Kolarovom. Zapravo, ja sam taj koji je rekao sportskom direktoru Monchiju da ga dovede u klub.”

Po svemu sudeći, 31-godišnji napadač je napravio dobru odluku, s obzirom na nastupe srpskog reprezentativca u dresu ‘rimske vučice’.

U pet ligaških utakmica, koliko je odigrao ove sezone, Kolarov je postigao gol i upisao dvije asistencije, te je već pokazao da će biti veliko pojačanje u pohodu na Scudetto.

Džeko i Kolarov su u Manchester Cityju zajedno proveli pet sezona, i za to vrijeme su dva puta bili prvaci Engleske, te su još osvojili po jedan FA Kup i Liga kup.

Međutim, dolaskom Pepa Guardiole na klupu ‘građana’ prošlog ljeta, Džeko je napustio klub za 11 miliona eura, te je prošle sezone postao prvi igrač Rome u povijesti koji je postigao 33 gola u jednoj sezoni u svim takmičenjima. Do kraja sezone je postigao ukupno 39 golova.

Oznake: