NaslovnicaVijestiEuroBasket 2015: Francuzi razočarali, Turska iznenadila, pobjeda Hrvatske i Litve

EuroBasket 2015: Francuzi razočarali, Turska iznenadila, pobjeda Hrvatske i Litve

Danas je odigrano svih 8 utakmica EuroBasket 2015 koje su bile na rasporedu. Francuska je igrala protiv Finske, a regularni dio meča je završen 81-81, koeficijent da će se meč završiti sa neriješenim rezultatom je bio nevjerovatnih 14. U produžecima Francuska je razbila Fince sa deset razlike. Najefikasniji u redovima Francuske je bio plejmeker Spursa, Toni Parker sa 23 ubačena koša. Nicolas Batum i Nando De Colo su dodali po 16 poena. Kod Finaca najviše je ubacio Jamar Wilson, on je postigao 21 poen.

EuroBasket 2015

Turska je potpuno iznenadila i savladala Italiju sa 2 razlike. Čitava utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, ali na kraju su Turci slavili. U reprezentaciji Turske najviše je zabio centar Fenerbahcea Semih Erden, utakmicu je završio sa 22 poena i osam skokova. Po 17 poena su ubacili Ersan Ilyasova i plejmeker Ali Muhammed. Kod talijana najviše je zabio igrač Denvera Danilo Gallinari čak 33 poena, pratio ga je Marco Belinelli sa 14 poena.

Hrvatska je slavila protiv Slovenije rezultatom 80-73. Slovenija je u prvoj četvrtini pružila odličnu igru, te dobila tu četvrtinu 17:23, ali u drugoj četvrtini Hrvatska se budi, dobili su tu četvrtinu sa čak 12 poena razlike. U reprezentaciji Hrvatske najefikasniji je bio Krunoslav Simon sa 20 poena, pratio ga je Luka Zorić sa 17 ubačenih koševa. A u Sloveniji najviše je ubacio Zoran Dragic 14 poena, dok je Jure Blažić postigao 11 poena, a poen manje su postigli Alen Omić i Miha Zupan.

Litva je uspjela savladati Ukrajinu samo jedan koš razlike, iako je Litva bila veliki favorit. Čitava utakmica je bila napeta što se tiče rezultat. Kod Litve najviše je ubacio Paulius Jankunas koji je utakmicu završio sa 22 poena, a u reprezentaciji Ukrajine najviše je zabio Kyrylo Fesenko 19 poena.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!