NaslovnicaVijestiEuroBasket 2015: Španija brojala do 104, Francuska razbila BiH, pobjede Grčke i...

EuroBasket 2015: Španija brojala do 104, Francuska razbila BiH, pobjede Grčke i Češke

Drugi dan EuroBasket 2015. je završen. Španija je postigla čak 104 poena reprezentaciji Turske. Španjolci su čitav meč odigrali fantastično, što ne možemo reći i za ekipu izbornika Atamana. U Španiji najefikasniji je bio Pau Gasol sa 21. poenom iza njeg je ostao Rodriguez sa 14 poena. Kod Turaka najefikasniji je bio Ilyasova sa 15 poena.

EuroBasket 2015

Francuska je demonstrirala silu nad reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Francuzi su BiH zaledili na 27 razlike. U ekipi Francuske najefikasniji su bili Lauvergne i De Colo sa po 12 ubačenih poena, a u reprezentaciji Bosne i Hercegovne su to bili Andrija Stipanović i Elmedin Kikanović sa po 10 poena.

Grčka je u posljednjoj četvrtini pobijedila Hrvatsku. Izbornici Perasovića su vodili veći dio utakmice, ali na kraju Grčka je dobila 2 razlike. Rezultat je glasio 72:70. U Grčkoj je najefikasniji bio Vassilis Spanoulisu sa 16 poena, a za Hrvatsku je najviše postigao Krunislav Simon 18 poena.

Češka je bez problema savladala Ukrajinu rezultatom 78:64. U Češkoj je najviše zabio Jan Vesely 19 poena, a na drugoj strani najviše je dao Fesenko 14 poena.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!