NaslovnicaVijestiGranero: Obećao sam Arbeloi da ćemo pobijediti Barcelonu

Granero: Obećao sam Arbeloi da ćemo pobijediti Barcelonu

Vezni igrač Real Sociedada Esteban Granero priznao je da je obećao bivšem suigraču iz Real Madrida Alvaru Arbeloi da će njegov tim pobijediti Barcelonu.

Obećao sam Arbeloi da ćemo pobijediti Barcelonu

Pogodak Mikela Oyarzabala nakon samo pet minuta susreta bio je dovoljan da domaćini uzmu sva tri boda na Anoeti, te zakomplikuju stanje u vrhu La Lige šest kola prije kraja.

Arbeloa je nakon utakmice provocirao katalonski klub objavivši na twitteru: “Kako je teško pobijediti protiv 11 igrača!”, aludirajući na Barceloninu pobjedu protiv Atletico Madrida u utorak, gdje su imali igrača više.

Granero, koji je igrao zajedno sa Arbeloom u najvećem Barcinom rivalu, sretan je što je njegov tim ovom pobjedom pomogao njegovom bivšem klubu, te ih održao u utrci za titulu.

“Arbeloa je moj prijatelj i cijenim ga puno. Razgovarao sam s njim i obećao sam mu da ćemo pobijediti, i pobijedili smo”, rekao je veznjak novinarima nakon utakmice.

“Ovo je vrlo važna pobjeda za nas koja nam daje veliki moralni poticaj i koja nam pokazuje da možemo pobijediti i velike ekipe poput Barcelone. Ne znam da li će to utjecati na La Ligu ili ne, uglavnom sam sretan što sam pomogao svom timu. Ukoliko ova pobjeda pomaže Madridu, to je čak i bolje, jer Barcelona je moj veliki rival od djetinjstva.”

Granero je ipak upozorio svoj bivši klub da će im biti jednako teško kao i Barceloni kad budu gostovali kod Sociedada krajem ovog mjeseca.

“Real Madrid će također doći na Anoetu i oni znaju da će im biti jednako teško kao i Barceloni.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!