NaslovnicaVijestiHamann: Busquets je savršen igrač za Manchester City

Hamann: Busquets je savršen igrač za Manchester City

Busquets je savršen igrač za Manchester City, tvrdi Dietmar Hamann. Bivši veznjak smatra da bi bilo mudro za Pep Guardiolu da investira u odbranu. Dietmar Hamann je pozvao Manchester Cityja da potpiše Barceloninog veznjaka Sergio Busquetsa, koji je povezan sa Premier ligaškom ekipom zbog skorog dolaska Pep Guardiole.

Busquets je savršen igrač za Manchester City

Veznjak je i sam priznao ove sedmice da samo njegova supruga i Guardiola mogu da ga uvjere da napusti Camp Nou, ostavljajući otvorene opcije za potencijalni prelazak na Etihad.

Hamann, bivši igrač Cityja, smatra da bi ovaj potez bio važan za Manchester City i opisao je španjolskog reprezentativca kao savršenog igrača za klub sa Etihada.

“Luis Enrique je za Busquetsa rekao da je on najbolji veznjak u okolini”, rekao je Hamann za talkSPORT.

“Nisam siguran da bi ja išao tako daleko, ali kao veoma potcijenjen igrač, on je učinio fantastične stvari.”

“Nisam bio siguran prije nekoliko godina, kada je došao u tim. Ali ono što je učinio za Španiju i Barcelonu, bio je fantastičan i mislim da bi poboljšao tim Manchester Cityja kada bi došao.”

“Oni su doveli toliko igrača u napadu, što im je sada potrebno da neko igra ispred odbrane, a on bi tu savršeno odgovarao.”

[su_netbet_bonus50_veliki]

Sergio Busquets je iz fudbalske porodice. Njegov otac, Carles Busquets je bio golman Barcelone početkom i sredinom devedesetih godina 20. vijeka.

Fudbal je počeo da igra u mlađim kategorijama Lleide. U sezoni 2005/2006. priključuje se podmlatku Barcelone, da bi u sezoni 2007/2008. igrao za Barcelonu B, koji je tada vodio Pep Guardiola i sa kojim je u toj sezoni uspio da obezbijedi ulazak u viši rang.

Busquets je tokom iste sezone odigrao i svoj debitantski meč za prvi tim Barcelone u Kupu Katalonije.

U sezoni 2008/2009. dolaskom Guardiole na čelo prvog tima Barce, Busquets dobija svoju šansu. Zvanično debituje za prvi tim u Primeri 13. septembra 2008. godine protiv Racing Santandera.

Prvi gol za Barcelonu postiže u Ligi šampiona tokom grupne faze u pobjedi protiv Basela od 5-0. Svoj drugi gol za Barcelonu takođe je postigao u Ligi šampiona u porazu protiv Shakhtara 2-3, decembra 2008. godine.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!