NaslovnicaVijestiHoward Webb priznao svoju najveću grešku

Howard Webb priznao svoju najveću grešku

Howard Webb je u penziji već dvije sezone, ali je bez sumnje najveće sudijsko ime Premier lige u poslednjoj deceniji. U svojoj karijeri je odsudio 500 utakmica u 13 sezona Premiershipa, evropskih takmičenja, i Svjetskog prvenstva. Nakon završetka sudijske karijere, sada se bavi analizom suđenja.

Howard Webb

Bivši policajac prevalio je dug put i sada je tehnički direktor Professional Game Match Officials Boarda za analizu suđenja. Webb, koji je i sam sin sudije, nedavno je dao intervju Sport magazineu i kojem je priznao svoju najveću grešku u karijeri.

Bivši FIFA internacionalni sudija, Webb je sudio i finale SP 2014 u Brazilu. Sporni detalj te utakmice. kada engleski sudija nije isključio Nigela De Jonga za start otvorenim đonom na Xabi Alonsa, predmet je raznih debata godinama. Međutim Webb priznaje da to nije njegova greška u karijeri.

Najviše se diskutovalo o tom startu Nigela De Jonga, za koji je trebalo da dodijelim crveni karton.

“Ali to je jedino zbog toga što je taj događaj bio pod najvećom lupom javnosti, to nije moja najveća pogreška”.

Umjesto toga, Webb vraća film unazad na utakmicu Premier lige u aprilu 2009. Manchester United ugostio je Tottenham Hotspur na Old Trafforfu, i Crveni đavoli su imali start kao u noćnoj mori, nakon golova Darrena Benta i Luke Modrića koji su doveli Spurse u vođstvo od 2:0.

“Najviše sam iznerviran zbog te utakmice između Uniteda i Tottenhama na Old Traffordu”, objasnio je Webb.

[su_sportingbet_premier_league]

Wayne Rooney “spojio” je Michaela Carricka sa golom predivnim pasom koji je natjerao golmana Spursa Heurelha Gomesa da istrči sa gola da bi pokupio loptu. Izgledalo je kao 50-50 situacija, Carrick je ušao u šesneasterac i pao, i tako natjerao Webba da svira penal, uprkos Gomesovim protestima i molbama.

“Gomes, golman je izašao, Carrick je prvi stigao do lopte i Gomes ga je oborio, bar mi je tako djelovalo tad. Zapravo, Carrick je došao do lopte, ali Gomes ju je takođe pokupio odličnom intervencijom”, nastavio je Webb.

Cristiano Ronaldo realizovao je jedanaesterac inicirajući veliki povratak Uniteda, koji je na kraju trijumfovao sa 5:2, i tako vratio United na vrh tabele, pošto ih je Liverpool prestigao prije utakmice.

“Napravio sam pogrešnu procjenu, dosudio sam im penal, i vratili su se iz gola zaostatka. Bio je to trenutak koji je prelomio utakmicu, zato i boli toliko. I naravno, imalo je uticaja i na šampionsku trku”, zaključio je Webb.

United je na kraju te sezone osvojio titulu sa četiri boda ispred Liverpoola, i tako po treći put uzastopno krunisan za šampiona Engleske.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!