NaslovnicaVijestiHrvatski klubovi o učešću u Balkanskoj ligi

Hrvatski klubovi o učešću u Balkanskoj ligi

Hrvatski klubovi prokomentirali su moguće učešće u Balkanskoj ligi, Dinamo je protiv igranja u takvom natjecanju, dok Hajduk i Rijeka još nisu zauzeli stav.

hrvatski klubovi

UEFA je podržala osnivanje Balkanske lige, čak i spremila proračun za 24 momčadi, za natjecanje čija je ideja da startuje u rujnu 2018. godine.

Europska nogometna federacija je izdvojila 19,2 milijuna eura za budžet Balkanske lige, odnosno svakom sudioniku po 800.000 eura – za natjecanje čiji je plan da startuje u jesen 2018. godine.

Na sastanku u Zagrebu je dogovoreno da će 24 momčadi dobiti po 800.000 eura, a bit će i dodatnih nagrada prema plasmanu, ne računajući zarade od reklama, TV prava i prodaje ulaznica, pišu Novosti.

Hrvatski klubovi nisu postigli konsenzus oko potencijalnog učešća u Balkanskoj ligi.

“Možemo samo načelno reći kako je Dinamu prioritet hrvatska liga i da nas regionalna, pogotovo u formi koja se spominje u medijima, s klubovima isključivo s područja bivše države, jednostavno ne zanima”, izjavili su iz Dinama za hrvatski portal Index.

Iz Hajduka nisu htjeli pričaju o regionalnoj ligi, sve dok i službeno ne dobiju informacije.

“Do ovog trenutka, sve što znamo je ono što čitamo u medijima. Nitko nas nije kontaktirao u vezi s regionalnim natjecanjima, niti nas je o tome obavijestio Nogometni savez Hrvatske”, poručili su iz Splita.

Rijeka, trenutni lider hrvatskog šampionata, kratko se oglasila riječima da će u narednim danima dati komentar o Balkanskoj ligi.

Hrvatski savez je dao suglasnost za ligu i poručio da će se prilagoditi savjetima UEFA, dok je čelnik FS Makedonije Vasko Dojčinovski potvrdio je da su se svi savezi iz regiona dogovorili oko početka lige trenutku.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!